Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim yeni sezon öncesi takımı sürekli taktik antrenmanlarda çalıştırarak hazırlıyor. Tecrübeli teknik adamın kafasındaki ilk düşünce de geldiği dönemden bu yana uygulamak istediği bol pas...

Antrenmanlarda sık sık takımı dikine pas yapıp ileriye çıkılması konusunda uyaran Fatih Terim, bu konuda en büyük görevlerden birini de yeni transfer Aurelien Chedjou'ya vermeye hazırlanıyor.

ATAKLAR ONUN AYAĞINDAN BAŞLAYACAK

Fatih Terim, şampiyonluğa ulaşılan ilk sezonda Tomas Ujfalusi'ye bu görevi vererek takımın savunmadan atağa kalkmasında ilk olarak Çek savunmacıyı kullanıyordu. Ayağa pası iyi yapan ve takımı ileriye taşımakta zorlanmayan Ujfalusi'nin yokluğunda geçen sezon bu konuda zorlanan Galatasaray'da Felipe Melo sık sık geri gelerek takımın ileri çıkmasına yardımcı olmak zorunda kalıyordu.

DİKİNE PASTA İKİNCİ OLDU !

Lille'den transfer edilen Aurelien Chedjou, sarı-kırmızılı takımı savunmadan ileriye çıkışlarda rahatlatacak ilk isim olacak. Geçen sezon Fransa 1. Ligi'nde 30 maçın üzerinde forma giyen oyuncular içerisinde %86'lık oranıyla en yüksek başarılı pas oranına sahip 3. Betwinner isim olan Chedjou, Lille'de takımı hücuma çıkaran ilk isimdi. Galatasaray'da da Fatih Terim'in bu görevi vermeyi düşündüğü Kamerunlu Chedjou, geçen sezon Fransa 1. Ligi'nde eski takım arkadaşı Didier Digard ile dikine en başarılı pas sayısına sahip ikinci oyuncu olma başarısını da gösterdi.

Galatasaray'da da takımı ileri çıkarmadaki ilk isim olacak Chedjou, böylece Felipe Melo'nun da üstündeki yükü hafifleterek, Fatih Terim'in istediği ''orta alan bizim olacak'' felsefesini uygulamak için kilit isimlerden olacak.

TERİM'İN İNGİLTERE'DEKİ O SÖZLERİ...

"Orta alan bizim olacak. Burada hata istemiyorum. Topu sürekli ileriye oynayacağız. Orta alanda yapılan basit hatalar büyük sıkıntılara neden olur. Burada yardımlaşma üst düzeyde olacak ve herkes birbirinin açığını kapayacak. Topu ileri oynayacağız ama ilerde durmak yok. Rakibe ilerde basacağız ve oyun kontrolü devamlı bizde olacak. Basit ve dikine pas ile ileri çıkacaksınız."

Sporx