Napoli karşısında sahadan 3-1'lik yenilgiyle ayrılmasına rağmen Galatasaray'da oyuna ikinci yarıda dahil olan Amrabat, özellikle sarı-kırmızılı takıma hücum bölgesinde kazandırdığı hareketlilikle sezon öncesi iyi sinyaller verdi.

Mücadelenin 58. dakikasında sol çaprazdan aldığı topta ceza sahasına girip yaptığı sert vuruşla bir de gol atan Faslı oyuncu, sarı-kırmızılı takımın ikinci yarıda yaptığı birçok atakta da baş rol oynadı.

ONDAN ÇOK ŞEY BEKLİYORLAR

İngiltere kampında Shrewsbury Town ile oynanan ve Galatasaray'ın 3-0 kazandığı maçta da 1 gol atma başarısı gösteren 26 yaşındaki oyuncu, Fatih Terim ve Ünal Aysal'ın da vazgeçmediği isimler arasında geliyor. TFF'nin aldığı yabancı sınırlaması kararına rağmen Ünal Aysal da Fatih Terim de Faslı oyuncuyu takımda görmek istediklerini her seferinde dile getiriyor.

GEÇEN SEZON GİZLİ KAHRAMANLARDANDI...

Geçen sezon zaman zaman eleştiri almasına rağmen Nordim Amrabat, Galatasaray'ın başarısında görünmez kahramanlardan Modabet olmayı başardı. Teknik direktör Fatih Terim tarafından en fazla görevlendirilen ilk 5 isim içerisinde olan Amrabat, 30 kaarşılaşmada forma şansı bulurken, yaptığı 7 asistle de bu alanda sarı-kırmızılı takımın en iyi ikinci ismi oldu.

SNEIJDER'İN İLK ALTERNATİFİ

Amrabat, oynadığı mevki ve oyun yapısı nedeniyle Fatih Terim tarafından Wesley Sneijder'in ilk alternatifi olarak da görülüupr. Geçen sezonda da sık sık Sneijder yerine oyuna dahil olan Amrabat'ın yabancı sınırlaması nedeniyle işi zor da olsa, gereklilik durumunda Fatih Terim'in ilk düşüneceği ve elini güçlendirecek isimlerden olacak.

Webaslan