Teknik direktör Roberto Mancini’nin raporu doğrultusunda birçok gelecek vadeden yıldız adayını kadrosuna katan Galatasaray, İtalyan hocanın önderliğinde taraftarı önündeki başarılı performansını ligde Eskişehirspor karşısında da devam ettirdi.

Galatasaray, bu alanda Avrupa’nın birçok devini de geride bırakmayı başarırken, Eskişehirspor’u da yenerek son 7 sezondaki en iyi iç saha performansını yakaladı.

SON 7 SEZONUN EN İYİSİ

Süper Lig’de geride kalan son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray, iç sahada 2011-2012 sezonunda Fatih Terim önderliğinde de başarılı bir seri yakalamıştı. Galatasaray o sezon 12. hafta Sivasspor galibiyeti ile başlayan periyotta TT Arena’da üst üste 6 lig maçını da kazanmayı başardı. Kupada da Adana Demirspor’u yenerek iç sahada resmi maç kazanma sayısı 7’ye çıkmıştı.

Fatih Terim’in yerine getirilen Roberto Mancini döneminde de Galatasaray iç sahada müthiş bir seri yakaladı. Mancini önderliğindeki Galatasaray TT Arena’da üst üste 7 lig, toplamda da üst üste 8 resmi maçından galibiyetle ayrıldı.

Eskişehirspor galibiyetinin ardından Mancini, Fatih Terimli Galatasaray’ı geride bırakarak, toplamda iç sahada oynadığı 8 resmi maçtan da galibiyetle ayrıldı. Aynı zamanda bu Galatasaray’ın son 7 sezondaki en iyi iç saha performansı olarak dikkat çekti.

GERETS’E DE YAKLAŞIYOR

Mancini önderliğinde Galatasaray, Eskişehirspor’u yenmesinin ardından iç sahadaki galibiyet serisini 8’e yükseltti ve Eric Gerets’e bir adım daha yaklaştı.

Sarı-kırmızılı takım Eric Gerets döneminde 2006/2007 sezonunda da iç sahada rakiplerine şans vermezken, üst üste oynadığı 9 resmi iç saha maçını da kazanmayı başarmıştı. Galatasaray, ligdeki Eskişehirspor maçının ardından kupadaki MP Antalyaspor maçlarını da kazanırsa Gerets’i de yakalamış olacak.



R.MADRID, JUVENTUS VE G.SARAY

Hafta sonu Avrupa’nın büyük liglerinde yaşanan sürpriz sonuçların ardından Galatasaray, sahasında en fazla üst üste kazanan takımlar sıralamasında da sadece Real Madrid ve Juventus’un gerisinde kaldı. 

Bu alanda Avrupa’nın en iyileri Manchester City’nin Chelsea ve Barcelona’nın Valencia yenilgileri, zirveyi Real Madrid’e kaptırmalarına neden oldu. Real Madrid iç sahada oynadığı son 12 resmi maçı da kazanmayı başardı. 

Real’den sonra ikinci sırada iç sahada oynadığı son 8 resmi maçı kazanan Juventus gelirken, üçüncü sırada TT Arena’daki son 7 resmi maçını kazanan Galatasaray geliyor.

Sporx