Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın, Schalke'de forma giyen Jefferson Farfan'la ilgilendiklerini açıklamasından sonra sarı-kırmızılıların mevcut sisteminde değişikliğe gidilieceğinin sinyalleri verilmiş oldu. 2012-13 sezonunun ikinci yarısında ağırlıklı olarak 4-3-1-2 sistemini ve zaman zaman onun farklı varyasyonu olan 4-1-2-1-2 sistemini oynayan Galatasaray'ın, kanat oyuncusu Farfan'ı transfer etmek istemesi, sistem değişikliğini işaret etti.

ÖRNEK REAL MADRİD

Sarı-kırmızılılar geçeceği bu yeni sistemde kanatları devreye sokacak ve son zamanlarda Real Madrid ile özdeşleşen 4 hücümculu 4-2-3-1 sistemini devreye sokmaya çalışacak. Teknik direktör Fatih Terim, yeni gelecek olan transferleri bu şablona adapte etmeye çalışacak. Bu sistemde hücumcuların kalitesi Real Madrid'de bitirici rol oynuyor.

Los Galacticos'ta bu 4 hücumcunun kanatlarında ağırlıklı olarak Cristiano Ronaldo ve Angel Di Maria görev yaparken forvet arkasında Mesut Özil serbest bir rol alıyor. Gonzalo Higuain ve Karim Benzema da dönüşümlü olarak forvet mevkisinde yer alıyor.

AMRABAT KAZANILACAK

Bu sistemdeki en büyük hedeflerden biri de geçtiğimiz sezon ilk 11'de çok şans bulamayan Nordin Amrabat için yer açmak. Bu sezon Faslı yıldızın yeteneklerini sergilemesini bekleyen Fatih Terim, yabancı sınırlaması sonrasında yoğun rotasyonla geçecek olan ligde Amrabat'a sol kanadı emanet edecek.

KİLİT ADAM SNEIJDER

Transfer olması durumunda Jefferson Farfan mevkisi sağ kanatta yer alacak. Wesley Sneijder ise Real Madrid'de Mesut Özil'in forvet arkasında üstlendiği görevi yapacak. Forvette ise Didier Drogba ve Burak Yılmaz dönüşümlü olarak oynayacak. Burak Yılmaz'ın da bu sistemde kanatlarda da sık sık görevlendirilmesi düşünülüyor. Bu ideal sisteme göre yeni sezona girmeyi planlayan sarı-kırmızılı takım, duruma göre eski çift forvetli formasyonuna da dönecek.

HEM FORVET HEM DE KANAT

Galatasaray'ın renklerine katmak için uğraştığı Jefferson Farfan, hem forvet hem de kanatlarda forma giyme özelliğine sahip. Guus Hiddink'in 2004 yılında takıma kazandırdığı Perulu yıldız burada daha kaleye yakın oynuyordu ve gol kimliği daha çok ön plana çıkmıştı. 2008 yılında Schalke 04'e transfer olan yıldız isim, Vdcasino burada ağırlıklı olarak kanatlarda oynadı. Johan Elmander'i elde çıkartarak forvet mevkisinde elinde Burak Yılmaz ve Didier Drogba kalacak olan Aslan, Farfan'ı alarak hem kanat hem de santrforda alternatifleri çoğaltacak.

İŞTE 'AB' 11'İ;
Muslera, Carlinhos, Semih, Chedjou, Eboue, Selçuk, Melo, Sneijder, Farfan, Burak, Drogba.

HEDEF 11; (1)
Muslera, Semih, Chedjou, Hakan Balta, Eboue, Selçuk, Gökhan İnler, Farfan, Sneijder, Amrabat, Burak

HEDEF 11 (2)
Muslera, Semih, Chedjou, Hakan Balta, Eboue, Selçuk, Melo, Sneijder, Amrabat, Burak.

HEDEF 11 (3)
Muslera, Semih, Chedjou, Hakan Balta, Eboue, Selçuk, Gökhan İnler, Sneijder, Farfan, Amrabat, Burak.

sporx