Galatasaray'da geçtiğimiz sezon başında yaşanan büyük transfer harekatı sonrasında birçok isim de takımdan ayrıldı. Bu sezon da reforma giden sarı-kırmızılılarda bazı oyuncular bonservisi ile birlikte kadrodan tasfiye edilirken, bazıları ise Fatih Terim tarafından gelişime açık görülmesi nedeniyle kiralık olarak başka takımlara gönderildi. Bu isimler arasında gösterdikleri performansla tekrar Aslan'a dönmeye göz kırpan oyuncular oldu, bazıları ise bu önemli sınavlarında geçer not almayı başaramadı. İşte G.Saray'dan kiralık olarak giden oyuncuların gelecek sezon öncesi son durumları...

BATDAL BUCA'DA PARLADI!..
Sezon başında İstanbul'a transfer olduğu kulüp olan Bucaspor'a geri dönerek kiralık olarak imza atan Mehmet Batdal, kiralık olarak G.Saray'dan giden isimler arasında en formda olanı olarak göze çarpıyor. Bu sezon 26 mücadelede İzmir ekibinin formasını sırtına geçiren 27 yaşındaki oyuncu, attığı 11 gol ile PTT 1. Lig'in göze çarpan isimleri arasına girdi. 1,95'lik boyuyla Türk futbolunda son dönemde yetişmeyen uzun boylu forvet profilinin temsilcilerinden olan ve tarzı ile Zlatan Ibrahimovic'e benzetilen Batdal, gelecek sezon Umut Bulut'un bonservisinin alınmaması halinde Fatih Terim'in alternatif olarak değerlendireceği oyuncuların başında gelebilir.

SERDAR BU SEFER SIÇRAR MI?
Sarı-kırmızılı formaya geri dönmek adına gittiği takımda belirli bir tempo yakalayabilen bir diğer isim ise Serdar Eylik. Türk futbolunun bir dönem çok şeyler beklediği 1990 jenerasyonunda parlaması beklenen oyuncular arasında bulunan Serdar, bir türlü istenilen sıçramayı gerçekleştiremedi. Bu sezon Süper Lig'e göz kırpan Kayseri Erciyesspor'da 12'si sonradan olmak üzere, 27 maç gibi önemli sayıda mücadelede sahada bulunan sol kanat oyuncusu, 6 gollük katkısı ile dikkat çekmeyi başardı. Sezon başı kampında bir sınava tabii tutulabilir.

CULIO YABANCI OLMASA...
Ortaya koyduğu futbol ile kiralık oyuncular arasında en çok konuşulanlardan biri de Emmanuel Culio... 2 sezon önce Arda Turan kendisinden önce takımdan ayrılsa, kadroda tutulacağı Fatih Terim tarafından da açıklanana Culio, İmparator'un 2. sezonunda da yabancı sınırına takıldı ve Mersin İdman Yurdu'na imza attı. Kümede kalma savaşı veren Akdeniz ekibinin su Anadolucasino üzerine çıkabilen birkaç oyuncusundan biri olan Arjantinli krampon, 31 maçta sahaya çıktı ve 6 gol, 6 asistlik bir performans sergiledi. Culio'nun sarı-kırmızıyı tekrar giyebilmesinin karşısındaki engel ise, G.Saray'ın Drogba ve Sneijder transferleriyle yükselen kalite çıtasının altında kalması...

KAZIM'IN İŞİ ÇOK ZOR...
Geçtiğimiz sezonun devre arasında Terim'in aldığı sürpriz bir karar ile Olympiakos'a kiralık olarak gönderilen Colin-Kazım, bu sezon başında da Ada havası almak üzere Blackburn Rovers'ın yolunu tuttu. İngiltere Championship'te tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan ve 'kümede kalma' savaşı veren B.Rovers'ta sivrilen isimlerden biri oldu. 30 maçta sahaya çıktığı takımında Kazım'ın skora yaptığı katkı 5 gol ve 3 asistle sınırlı kalsa da, Blackburn taraftarlarının sevgisini kazandı ve sezon sonunda bonservisi ile transfer olma ihtimalini arttırdı. Galatasaray'a geri dönme ihtimali şu anda oldukça düşük görünüyor.

CEYHUN KAYSERİ'NİN VAZGEÇİLMEZİ!..
Düzenli olarak forma şansı bulan bir diğer isim ise Ceyhun Gülselam. Geniş G.Saray kadrosunda rotasyona girememesi sonrasında sezon arasında Kayserispor'a kiralanan Ceyhun, burada maç eksiğini kapatmayı başardı. Sarı-kırmızılı takımın vazgeçilmezlerinden biri haline gelen 25 yaşındaki gurbetçi oyuncu, 12 maçta 1 gol ve 1 asistlik bir performans sergiledi. Kampa katılabilir...


3 İSİM DÜŞÜNDÜRÜYOR!
Takımdan ayrılan isimler arasında büyük hayal kırıklığı yaşatan ise 3 isim var. Devre arasında Sivasspor'a imza atan Sercan Yıldırım ve sezon başlangıcında Orduspor ile anlaşan Yiğit Gökoğlan takımlarında kadro dışı kaldılar. Beklentilerin yanına bile yaklaşamayan Yiğit, bu sezon Orduspor'da 10 maçta sonradan olmak üzere, 14 maçta forma giyerken gol veya asist yapma başarısı gösteremedi.

İlk yarıda G.Saray'da bazı maçlarda Terim'in sanş verdiği Sercan'ın ise kariyerindeki durdurulamayan düşüş devam etti. Sivasspor'da antrenmanlara izinsiz bir şekilde katılmaması sonrasında A2 takımına gönderilen 23 yaşındaki forvet, 6 maçta Yiğidolar'ın formasını sırtına geçirdi ve 1 gol attı.

Kadroda yaşanan forvet bolluğu sonrasında sezon başında Denizlispor'a, orada şans bulamaması sonrasında da devre arasında Ofspor'a kiralanan, sarı-kırmızılı taraftarların çok şeyler beklediği Anıl Dilaver ise 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden takımında 6 maçta forma giyerken 1 gol atabildi.

Webaslan