2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde cuma günü Çek Cumhuriyeti, pazartesi günü ise Letonya ile karşılaşacak olan A Milli Takımımız’da gündemi sakat futbolcuların çokluğu oluşturdu. Burak Yılmaz, Emre Belözoğlu, Volkan Demirel, Mustafa Pektemek, Mevlüt Erdinç gibi yıldızların da aralarında bulunduğu birçok oyuncu, kritik süreçte Ay-Yıldızlı formadan uzak kaldı. Kamuoyunda oluşan olumsuz hava üzerine devreye Fatih Terim girdi.

Futbolcularıyla sık sık görüşmeler yapan tecrübeli teknik adamın, “Milli Takım’a çağrılan her futbolcu bu formayı hak etmiş demektir. Sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu hepimiz biliyoruz. Formayı giyecek her oyuncunun bizi en iyi şekilde temsil edeceğinden eminim” diye konuştuğu ifade edildi.

MOTİVASYON USTASI
EURO 2008’de Emre Belözoğlu, Servet Çetin, Tümer gibi sakatlar ve Arda, Tuncay, Volkan gibi cezalı oyunculara rağmen başa baş bir futbol sergilediği Almanya’yı elinden kaçıran Fatih Terim yönetimindeki Ay-Yıldızlılar, tüm bu sıkıntılara rağmen yarı final oynamıştı.

İşte bu tarihi başarının mimarı olan Fatih Terim’in futbolcularına EURO 2008’i hatırlatarak, “Bizler her zaman zor şartlar altında büyük başarılara ulaşmayı bildik. Hedefimizi her zaman yüksek tuttuk, hiçbir zaman hiçbir bahanenin arkasına saklanmadık. Bugün bazı arkadaşlarımız yanımızda olmayabilir. Ancak ben, milli formayı hak eden her futbolcunun elinden gelenin en iyisini yapacağına inanıyorum” dediği öğrenildi.

MİLLİ HEYECAN SHOW'DA
Milli Takımımızın, 10 Ekim Cuma günü Çek Cumhuriyeti'yle ve 13 Ekim Pazartesi günü Letonya'yla oynayacağı 2016 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçları SHOW TV'den canlı olarak yayınlanacak.

3 ZAFERİMİZ VAR
Türkiye ilk kez 1924’te karşı karşıya geldiği Çek Cumhuriyeti (eski adıyla Çekoslovakya) ile toplam 17 maç yaptı. Genel anlamda başarısız bir tablo çizen Ay-Yıldızlılar 3 galibiyet, 3 beraberlik, 11 yenilgi aldı. 1965’te Türkiye’de alınan 6-0’lık yenilgi ise iki takım arasındaki en farklı skor olarak kayıtlara geçti. EURO 2008’de efsanevi bir şekilde 3-2 devirdiğimiz Çekler ile son olarak geçen sene Manisa’daki özel maçta kozlarımızı paylaşmış ve sahadan 2-0 mağlup ayrılmıştık.