Roberto Mancini'nin elini güçlendirecek en büyük sol bek adayı ise Fatih Terim tarafından ilk kez A Milli Takım kadrosuna çağırılan İshak Doğan olarak gösteriliyor.

Futbol kariyerine Hamit Altıntop ve Halil Altıntop gibi Wattenscheid 09 Kulübü'nde başlayan, geçtiğimiz sezon başında Ankaragücü'nden Karabükspor'a transfer olan İshak Doğan, özellikle 2013/2014 sezonunda büyük çıkış yaparak herkesin dikkatini çekerken, Galatasaray'ın da transfer listesine girdi. 

Spor basınının önemli isimlerinden Uğur Meleke tarafından da Galatasaray için çok iyi bir alternatif olacağı söylenen İshak, bu sezon Karabükspor formasıyla 7 lig maçında forma giydi. Meleke Galatasaray'ın transfer politikasını değerlendirirken, genç oyuncu için ''Savunmaya yerli almaları lazım. Sol beke Karabüklü İshak Doğan, son dönemlerde çıkış yapan bir isim. İshak bu bölge için düşünülebilir'' ifadelerini kullandı.

Fatih Terim'in ardından Roberto Mancini de bu bölgede bir türlü istediği oyuncuyu bulamazken, İtalyan hoca Eboue, Dany, Hakan Balta, Riera ve Sabri olmak üzere 5 farklı isme bu bölgede görev verdi. İtalyan hoca 5 isimden de istediği verimi alamadı.

TAM BİR SOL BEK...

Futbol alt yapısını Almanya'da alan İshak Doğan'ın asıl bölgesi sol bek olurken, zaman zaman stoperde de görev yaptı. Ancak Karabükspor'un genç oyuncusu verdiği röportajında da sol bekte kendini çok daha iyi hissettiğini ''Sol bekte hücuma daha fazla katkı verdiğimi düşünüyorum. Ama stoperde de kendimi iyi hissediyorum. Sol kanattaki tercihim ise geride oynamak. Çünkü orada oyunu daha iyi görüyorsunuz, markajsız oynadığınız için geriden hücuma çok daha hızlı ve etkili çıkabiliyorsunuz'' ifadelerini kullanmıştı.

DEĞERİ SADECE 500 BİN EURO

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Karabükspor forması giyen genç oyuncunun piyasa değeri ise sadece 500 bin euro...

Webaslan