Galatasaray'a 3. kez kiralık olarak gelmesi beklenen Felipe Melo'nun 20 Temmuz Cumartesi günü başlayacak olan 2. etap kampına katılması bekleniyor. Galatasray Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Sambacı'nın transferinin geç noktalanması konusunda hoşnutsuzluğu biliniyor. Deneyimli çalıştırıcı geçtiğimiz sezon Felipe Melo'nun kampa geç katılması sonunda yaşanan problemlerin tekrarlanmasını istemiyor.

SÜPER KUPA'DA OYNAYABİLİR

Felipe Melo, 2012-13 sezonunun başında Galatasaray'a daha geç bir tarihte geldi. 9 Ağustos 2012'de İstanbul'a ayak basan ve kamp dönemi geçirmeyen Melo'nun sezon içinde form tutması epey zaman aldı. O sezonun başında Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa mücadelesinde yerini almayan başarılı orta saha, bu sefer 11 Ağustos'ta oynanacak olan Süper Kupa hazır olmak için daha uzun bir periyoda sahip.

2 AYDIR TATİLDE

Transferi henüz gerçekleşen Sambacı, bu iki aylık süreyi tatilde ailesiyle birlikte geçirdi. Liglerin bitmesiyle birlikte ülkesi Brezilya'ya giden Melo, buradan ABD turuna başladı. Miami, Orlando ve Florida gibi bölgelerde tatilini geçiren Melo bir sporcu için uzun denilebilecek bir tatil periyodu geçirdi.

PİRİ'YE EMANET

30 yaşındaki futbolcunun kondisyonunun ne durumda olduğunu test edecek olan sarı-kırmızılı ekipte Melo, arkadaşlarından 20 gün sonra takıma katılmasının bedelini dayanıklılık çalışmasıyla ödeyecek. Amerikalı kondisyoner Scot Piri eşiliğinde Bahis Siteleri özel bir programa tabi tutulması planlanan Brezilyalı, arkadaşlarıyla arasındaki kondisyon açığını kapatmaya çalışacak.

VAZGEÇİLMEZ DEĞİL

Geçtiğimiz sezon mevkisinde değişilmez isim olan Felipe Melo'nun bu sezon çok çalışması gerekecek. Kayserispor'da geçirdiği kiralık dönemini iyi değerlendiren Ceyhun Gülselam, teknik heyetin kamp döneminde beğenisini kazanan en dikkat çekici isimlerden. Öte yandan Yekta Kurtuluş'un da gün geçtikçe artan ve güven veren formu ile bu bölgenin değişilmez alternatiflerinden biri olacağı Fatih Terim tarafından görüldü. Deneyimli hoca Felipe Melo'nun formsuzluğu durumunda bu ikiliden birine çekinmeden görev verecek.

FEDERASYONA KAYIT SONRA

Kadrosunda 10 sözleşmeli yabancısı bulunan Galatasaray, oyuncunun sözleşmesini TFF'ye göndermeyecek. Gidecek olan oyunc veya oyuncuların netlik kazanmasıyla birlikte Sambacı'nın kayıt işlemleri tamamlanacak. Sarı-kırmızılıların kadrosunda yabancı statüsünde Muslera, Chedjou, Dany, Eboue, Riera, Culio, Sneijder, Amrabat, Drogba ve Elmander bulunuyor.

Webaslan