Terim'in planlarında Sneijder ve Selçuk'un besleyeceği Burak ve Drogba ikilisi büyük rol oynuyor.

Geçen sezonun ikinci yarısında Galatasaray'a transfer olan Didier Drogba, gelir gelmez Burak Yılmaz ile sağladığı uyum ile kafalardaki soru işaretlerinin silinmesine neden oldu. Bu yılda da bu ikili Galatasaray'ın başarısındaki en kilit isimler olacak.

NE KAPRİS, NE İZİN! TAM BİR FUTBOL AŞIĞI

Galatasaray'ın İngiltere'nin Birmingham kentinde yaptığı hazırlık kampında antrenmanlarda ve maçlardaki çalışkanlığı ve isteğiyle Didier Drogba yine göze girmeyi başardı.

Yabancı futbolcuların birçok kapris yaptığı, sürekli izin aldıkları ve kamplara geç katıldıkları ülkemizde, Didier Drogba bu hareketlerin hiçbirisini sergilemedi ve Fatih Terim'in belirlediği tarihte İngiltere kampındaki yerini alarak ne kadar iyi bir profesyonel de olduğunu gösterdi.

Burak Yılmaz da İngiltere kampında yine adından söz ettirdi. Ceza sahası içerisindeki bitiriciliğini Notts County maçında attığı golle bir kez daha gözler önüne serdi.

BİRBİRLERİNİ TAMAMLIYORLAR!

Devre arasında Galatasaray'a katılan Drogba, ligin 22. haftasındaki Akhisar Belediye maçı ile sarı-kırmızılı formayı giymeye başladı ve Burak ile müthiş bir uyum sağladı. İlk maçında gol atmayı ve attırmayı başaran Drogba, attığı golün pasını Burak Yılmaz'dan alırken, Burak'a da bir gol attırdı.

Didier Drogba'nın gelişiyle birlikte teknik direktör Fatih Terim, ikisi birarada oynamaz eleştirilerine Betorder rağmen Burak ve Fildişili yıldızı aynı anda sahaya sürmeye başladı ve bunun meyvesini hem Galatasaray hem de iki futbolcu topladı.

Burak, Drogba'nın ilk sahaya çıktığı Akhisar Belediye maçına kadar Spor Toto Süper Lig'de 21 haftada 11 gol atmışken, Drogba ile birlikte oynamasının ardından kalan 13 haftada tam 13 gol atmayı başardı. Bu 13 golün 3'ünde de paslar Didier Drogba'dan geldi.

Drogba da 22. haftadan itibaren ligde 5 gol atma başarısı gösterirken bu gollerin birinde pası Burak Yılmaz'dan aldı.

İşte Burak ve Drogba'nın birbirlerine gol attırdıkları maçlar:

Akhisar Belediye 1 - 2 Galatasaray, 68. dakika Drogba (Asist Burak), 70. dakika Burak (Asist Drogba)
Galatasaray 4 - 2 Orduspor, 71. dakika Burak (Asist Drogba)
Kayserispor 1 - 3 Galatasaray, 23. dakika Burak (Asist Drogba)
Galatasaray 2 - 0 İstanbul BŞB, 23. dakika Burak (Asist Drogba)
Sporx.com