Son günlerin kuşkusuz en tartışmalı konusu TFF’nin “Yüce Atatürk” yazısından ötürü Fethiyespor’u, “Teşekkürler Mandela” t-shirtlerini formanın altına giyip gösterdikleri için Galatasaraylı Drogba ve Eboue’nin PFDK’ya sevk edilmeleriyle ilgili bir açıklama geldi.

TFF her iki sevkinde hukuka uygun olduğu görüşünde. Futbolun kurallarını uyguladıklarını savunan TFF yetkilileri “FIFA ve UEFA’nın yönetmeliği açık. Mandela için Dünya’nın herhangi bir yerinde Drogba dışında bu şekilde anan var mı? Biz olması gerekeni uyguladık” dediler.

TFF, “Drogba dışında başka t-shirt giyen yok” dedi ama bu hafta İtalya Ligin’de Bologna ısınmaya Mandela anısına t-shirtle çıktı.

FIFA DA DESTEK ÇIKTI

FIFA Başkanı Sepp Blatter ise taraftarları ve futbolun içindeki unsurları, geçtiğimiz gün hayatını kaybeden, Afrika'nın efsane dünya lideri Nelson Mandela'yı anmaya davet etti.

FAS'taki FIFA Kulüpler Dünya Kupası mücadeleleri öncesi Mandela adına tüm maçlar öncesinde saygı duruşu yapılacağı duyuruldu. FIFA, Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) ve FAS Futbol Federasyonu (FRMF) dünyada barışı, umudu, affetmeyi ve birçok şeyi temsil eden Mandela için 11 Aralık'ta başlayacak turnuva öncesi bir anma programı düzenledi.

Turnuva boyunca "Madiba zamanı" konseptiyle her maç Mandela'nın dünyaya verdiği mesajların skorbordlarda gösterileceği ve taraftarlar arasında bir bütünlük çağrısı yapılacağı duyuruldu. 

KULÜPTEN RESMİ DESTEK!

Öte yandan Juventus maçı öncesi Galatasaray resmi internet sitesi de Drogba ve Eboue'ye destek amaçlı bir görsel yayınladı. Galatasaray'ın resmi internet sitesinde, Türk Telekom Arena duvarlarına asılmış Mandela pankartı ön plana çıkartıldı.