Galatasaray için transfer döenmi oldukça hareketli ilerlemeye devam ediyor. Chedjou, Erman ile kadrosunu güçlendiren sarı-kırmızılı takımda birçok isimden de vazgeçildi.

Özellikle yüksek maliyetleri ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı yabancı sınırlaması kararı nedeniyle Farfan, Luis Nani, Carlinhos, Gökhan İnler ve Jem Karacan transferleri bu sezonluk rafa kalktı.

Ünal Aysal döneminde hemen hemen her transfer sezonunda çok önemli bir yıldızı kadrosuna katan sarı-kırmızılı ekip, bu transfer dönemini boş geçmeye hazırlanıyor.

ALMANLAR'IN İSTEKLERİ TRANSFERİ TIKADI

Galatasaray'da başkan Ünal Aysal'ın bizzat açıkladığı isimler arasında yer alan Jefferson Farfan'dan yüksek maliyeti nedeniyle vazgeçildi. Yabancı fazlalığı nedeniyle de sıkıntı yaşayan sarı-kırmızılı ekipte Aysal, Goldenbahis Farfan'dan Schalke'nin ve oyuncunun istediği astronomik rakamlar nedeniyle vazgeçti.

Alman ekibi, Farfan için yaklaşık 7 milyon euroluk bir bonservis bedeli isterken, Perulu oyuncu da yaklaşık 3 milyon euroluk bir yıllık ücret istiyordu.

LUIS NANI LÜKSE KAÇTI

Galatasaray'ın yüksek maliyeti nedeniyle vazgeçtiği bir diğer isim de Manchester United'ın yıldız ismi Luis Nani oldu. David Moyes'in Manchester United'ın başına geçmesinin ardından takımdan ayrılacağı konuşulan ve sıkça Galatasaray ile de anılan Nani, sarı-kırmızılı takım için çok maliyetli bir transfer oldu. Ünal Aysal da bu transferi ''Önceliklerim arasında değil'' diyerek rafa kaldırmıştı.

TERİM'İN EN ÇOK İSTEDİĞİ İSİMDİ...

Galatasaray'ın uzun süredir peşinde koştuğu ve Fatih Terim'in de en çok istediği isimlerden olan Carlinhos, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı yabancı sınırlaması kararına takıldı. Transferde ilk hedefin sol bek olduğu sarı-kırmızılı takımda Riera'nın da ayrılmak istememesi bu bölgeye transferi adeta tıkadı.

Galatasaray, Brezilyalı sol bek ile ilk temasını geçen sezon kurmuş ancak o dönemde de transferde sonuca varılamamıştı. 2012/2013 sezonunun devre arasında da Carlinhos transferini bitirmeye çalışan Galatasaray yönetimi, Wesley Sneijder ve Didider Drogba transferlerine öncelik vererek, Brezilyalı'yı sezon sonuna bırakmıştı.

GÖKHAN'A BENITEZ ENGELİ

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın da açıkladığı ve Fatih Terim'in ilgilendiğini belirttiği Gökhan İnler transferinde de engel Napoli'nin yeni teknik direktörü Rafael Benitez ve İtalyan ekibin istediği yüksek bonservis bedeli oldu.

Liverpool'u çalıştırdığı dönemde de Gökhan'ı isteyen Benitez, oyuncuyu sıcak bırakmaya yanaşmazken, bonservis bedelinin de çok yüksek olması, transferden vazgeçilmesine neden oldu.

ROBBEN BİR HAYALDİ

Özellikle Sneijder'in gelişi ve Bayern Münih'in başına Guardiola'nın geleceğinin kesinleşmesinin ardından Arjen Robben dedikoduları da Alman basınında sıkça yer buldu. O dönem sakatlığı nedeniyle fazla da forma şansı bulamayan Robben'in takımdan ayrılacağı konuşulurken, sezonun kalan kısmında takımın ve Hollandalı oyuncunun performansındaki büyük yükseliş transferin de rafa kalmasına neden oldu.

2012/2013 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşan Bayern'de Robben takıma katkısıyla yeni sezon için olumlu sinyaller verirken, yaptığı açıklamalarda da kalacağını dile getirdi.

TRANSFER DÖNEMİ ÇİLEKSİZ KAPANABİLİR!

Özellikle devre arasında Wesley Sneijder ve Didier Drogba transferleriyle, çıtayı yükselten Galatasaray'da yaz transfer sezonunda artık yıldız bir ismin takıma katılması beklenmiyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun da almış olduğu yabancı kararı bu konuda Ünal Aysal'ın elini kolunu bağlarken, Sneijder ve Drogba transferleriyle yüksek maliyetler altına giren yönetim yeni bir yük daha almaya çok sıcak bakmıyor.

Webaslan