Gelecek sezon başından itibaren uygulamaya koyulacak sisteme göre yabancı sayısı serbest olacak. 

İddiaya göre, borcu az olan kulüp daha çok, borcu çok olan kulüp daha az yabancı oyuncu transfer edebilecek. Kulüplerin ekonomik yapısına göre değişkenlik göstereceği öne sürülen bu kural şaşkınlıkla karşılandı. Zira uygulama her kulüpte farklı sayıda yabancı oyuncu transfer edilebileceği gerçeğini ortaya çıkardı. Karar, 6-7 Ocak’taki Uluslararası Antrenör Semineri’nde açıklanacak.
 
Federasyon 6 aydır sürdürdüğü yabancı serbestliği konusundaki çalışmalarını ise yüzde 95 oranında tamamladı. Fatih Terim’in yanı sıra federasyonun profesyonel kadrolarının da önerileri dikkate alınarak yönetim kurulunda görüş birliğine varıldı. Başkan Vekili Servet Yardımcı, “Yabancı oyuncuda belirleyeceğimiz yol konusunda uzun zamandır çalışıyoruz. Büyük ölçüde bir görüş oluştu. Önümüzdeki hafta kamuoyuna açıklayacağız” dedi.
 
BORÇSUZ GENÇLERBİRLİĞİ İSTEDİĞİ KADAR ALABİLECEK
 
Federasyonun gelecek sezon başından itibaren uygulamaya koyacağı sisteme göre borcu az olan kulüp daha çok, borcu çok olan kulüp daha az yabancı oyuncu transfer edebilecek. Örneğin Türkiye’de borcu bulunmayan tek kulüp olan Gençlerbirliği istediği sayıda yabancı oyuncuyu kadrosuna katabilecek. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’a ise borçları ile orantılı olarak farklı farklı sayılarda yabancı oyuncu transferi hakkı tanınabilecek.
 
ALTYAPIDAN EN AZ 6 OYUNCU
 
Federasyon yabancı oyuncuyu serbest bırakırken UEFA’nın mali kriterlerini baz alacak ve kulüplere aynen uygulayacak. Tam anlamıyla mali disiplin getirilecek. Kulüplerin borçları gelirlerini asla aşamayacak. Kulüplere verilecek lisans konusunda bundan böyle tolerans gösterilmeyecek. Yeni sezondan itibaren uygulanacak değişiklikler konusunda bir ciddi adım da altyapılar için atılacak. Kulüpler federasyona sezon başında bildirdikleri geniş kadrolarında altyapıdan en az 6 tane oyuncuya yer vermek zorunda kalacak.