Riva'daki gezide spor müdürleri ile biraraya gelen Yıldırım Demirören, yabancı sınırlaması ile ilgili flaş bir açıklama yaptı.

18 takımın da ortak karar alması durumunda kararın değişebileceğini belirten Demirören şunları söyledi;

"Yabancı futbolcu konusundaki kararımızı 3 yıllık olarak aldık. Yeni sezonda bu durum aynen devam edecektir. Ancak değiştirilmesi isteniyorsa 18 Süper Lig kulübünün imza vermesi gerekmektedir. Bir eksik bile olsa Tahkim yolu açılır ve istenilen hedefe varılmaz."

Terim: "Hep birlikte taşın altına elimizi sokacağız"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ise, A Milli Futbol Takım'ın kendisiyle bir çıkış yakalamasıyla ilgili olarak, "Ben tek başıma bir şey yapmadım. Bu sefer de hep birlikte taşın altına elimizi sokacağız" dedi.

Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nden de övgüyle bahseden Fatih Terim, "Riva'da aynı anda 5 milli takımın çalışacağı bir ortam oluşturmak üzereyiz. Kalecilerin çalışacağı saha ayrı olacak, diğer oyuncuların çalışacağı saha ayrı. Suni çim ve normal çimin karışımı bir zemin üzerinde etüt çalışmaları yapılıyor. Başta Riva olmak üzere diğer sahalara da bu sistemi yayabiliriz. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıklarını burada yapabileceğiz" diye konuştu.

Bireysel eylemlerin kulüplere mal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Terim, "Saha içinde hakem hocayı tribüne yolluyor. Ama bu kulübün yaptığı bir eylem değil, kulüp ceza alıyor. Bunu da ayırmak lazım" ifadesini kullandı.

Terim, Ziraat Türkiye Kupası'nın cazibesini artırmak için herhangi bir değişiklik yapılabileceğini belirtirken, yabancı oyuncu sınırlaması konusunda da, "Daha önce milli takım çatısı altında ne söylemişsem bu konuda verdiğim klasörlerdeki görüşüm aynen muhafaza edilmektedir" dedi.