Galatasaray'a Cheick Tiote'yi öneren, Kolbeinn Sigthorsson'u getiren ve daha önce Johan Elmander'i kazandıran menajer Ceylan Çalışkan, Lassana Diarra transferiyle ilgili Beyaz TV'ye açıklamalar yaptı.

Tiote'nin İstanbul'a gelişinin, Lassana Diarra'nın transferinin çok zor olmasının yattığını belirten Ceylan Çalışkan, Galatasaray'dan kendisine bu yönde bir bilgi geldiğini söyledi.

Ceylan Çalışkan Tiote, Lassana Diarra ve ön libero transferiyle alakalı olarak;

"Tiote, Newcastle'ın gidecekler listesinde vardı. Türkiye'de bazı kulüplere verdim, Galatasaray da vardı. Galatasaray'ın Diarra ve Lucas önceliği vardı. Olmazsa, Tiote'yi alacaklardı. Diarra'nın zor, Lucas'ın ise olmayacağını söylediler ve "Gelsin" dediler. Buraya geldi. 2 gün sağlık kontrolünden geçti. Kulüp doktoru, futbol oynamasında bir sakınca olmadığını, ileride bir sıkıntı olabileceğini söylediler. Bundan şüphelendiler. Biz de karşılıklı olarak vazgeçtik. Risk taşıyan bir oyuncu olduğunu söylediler."

Diarra'nın maliyeti 25 milyon euro

Ceylan Çalışkan, Lassana Diarra'nın Galatasaray'a 3 yıllık maliyetinin mantıksız olduğunu belirterek, "Diarra'nın 3 yıllık maliyeti 25 milyon euro. 1 kuruş da geri dönüş olmayacak. FFP döneminde bir mantığı yok. Bunu nasıl alacaksınız." diyerek sözlerini noktaladı.