Florya'da düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tolga, sezona Turkcell Süper Kupa'yı kazanarak başladıklarını hatırlatarak, "Sezona çok iyi başladık. İki maçta 6 puan aldık. Kayseri'ye kazanmaya gidiyoruz. Hedefimiz İstanbul'a 3 puanla dönmek." dedi.

Tolga Ciğerci, orta sahaya Hollandalı Nigel de Jong'un transfer edildiğini anımsatarak, "Aramıza çok iyi bir futbolcu katıldı. Kendimizi antrenmanlarda göstermemiz lazım. De Jong, bize fazlasıyla yardım edecektir. Kendisini daha önceki takımlarında takip ediyorum. Geldiği için çok sevindim." ifadelerini kullandı.

"Milli takıma seçilmek gurur verici"

Sarı-kırmızılı futbolcu, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda mücadele eden Türk Milli Takımı'nın aday kadrosuna çağrıldığı için gurur duyduğunu kaydetti.

Galatasaray'daki performansıyla kendisini Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e göstermek istediğini aktaran Tolga, "Milli Takım'a seçilmek benim için gurur verici. Maça çıkamadım ama önemli değil. Galatasaray'daki performansımla kendimi sürekli Fatih hocaya göstermek istiyorum. Yine çağrılırsam çok mutlu olacağım." şeklinde görüş belirtti.

Ay-yıldızlı ekipte oynayabilmek için FIFA'nın onayının Rusya karşılaşmasına yetişmediğini vurgulayan Tolga Ciğerci, "Türk Milli Takımı'nda oynayabilmek için FIFA'nın onayını beklemiştik. Rusya maçına yetişmedi. Hırvatistan maçı öncesi işlemler tamamlandı ama o maçta forma giyemedim. Çok da önemli değil. İyi bir takıma karşı bizim için çok önemli bir puan aldık." şeklinde konuştu.

"Çocukluğumdan beri Galatasaraylıyım"

Futbola Almanya'da başlayan gurbetçi futbolcu, çocukluğundan beri Galatasaray taraftarı olduğunu söyledi.

Sarı-kırmızılı takımda forma giydiği için gururlu olduğunu aktaran Tolga, "Benim için Türkiye'de bir tek takım vardı. Burada olduğum için söylemiyorum ama o da sarı-kırmızılı renklerdi. Çocukluğumdan beri Galatasaraylıyım. Burada oynamak benim için bir hayaldi. Burada olmak benim için gurur verici." diye konuştu.

Futbolda her şeyin mümkün olduğunu kaydeden ve uzun süreli planlar yapmadığını anlatan 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, şöyle devam etti:

"Çok uzun hedeflerim yok. Benim için şu an önemli. Önümüzdeki ilk maç Kayserispor karşılaşması. Kendimi o maça konsantre ediyorum. Bir iki yıl sonra ne olacağını bilemem. Tabii ki büyük hedeflerim de var. Burada olmak benim için çok büyük gurur verici. Çünkü büyük Galatasaray'dayım. Burada da uzun zaman kalmak isterim ama futbolda her şey olabiliyor. Benim için en önemli şey şu an. Kendi performansımın üstüne koyarak, daha iyi bir futbolcu olmak istiyorum."

Tolga Ciğerci, deplasmanda yapacakları Fenerbahçe derbisinde gol atmak isteyip, istemediğinin sorulması üzerine, "Kadıköy'deki maça biraz daha var. Benim için Fenerbahçe veya Kayserispor'a gol atmak çok önemli değil. En önemlisi iyi performans göstermek. Takım olarak başarı en önemli şey." değerlendirmesini yaptı.

Teknik direktör Jan Olde Riekerink'i öven Tolga Ciğerci, "Çok iyi bir hocamız var. Maçlara bizi çok iyi hazırlıyor. Oyuncularla sürekli konuşuyor, şakalaşıyor. Bu da biz futbolcular için çok iyi. Kendisi de Hollandalı olduğu için güze hoş gelen futbol oynatmak istiyor. Burada olduğu için çok mutluyuz." diyerek sözlerini tamamladı.