Sarı-kırmızılıların eski futbolcusu Tomas Ujfalusi, önümüzdeki günlerde futbolu resmen bırakacak. Geçtiğimiz aralık ayında aktif futbolculuk hayatını noktalayan ve ardından Galatasaray’da idari koordinatörlük görevi yapan Çek futbol adamının resmi bir jübile gerçekleştireceği ortaya çıktı.

Çek basınında yer alan haberlere göre Ujfalusi gelecek Cuma günü ülkesinde düzenlenecek özel bir karşılaşma ile futbola veda edecek. ‘Büyük şef’, doğduğu kent olan Rymarov’da taraftarların karşısına çıkarken, Galatasaray ve milli takımdan arkadaşı Milan Baros’un da karşılaşmada boy gösterecek isimler arasında yer alacağı belirtildi.

Eski bir Beşiktaşlı olan ve Ujfalusi’nin Atletico Madrid’den takım arkadaşı olan Simao Sabrosa da jübile maçına katılacağı açıklanan bir diğer isim oldu. 2009-2010’da Atletico’da Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan Tomas Ujfalusi, Galatasaray’da da 2012 ve 2013’te şampiyonluklar yaşamıştı. EURO 2004’te çeyrek final oynayan Çek Cumhuriyeti’nin kadrosundaki isimlerden bir tanesiydi.  

Milliyet