Fenerbahçe ile oynanacak olan Türkiye Kupası finali nedeni ile etik dışı davranmamak adına Mehmet Topal'ın 1 aydır ajandasına yazan ancak bir hamlede bulunmayan Galatasaray, bu hafta içinde düğmeye bastı.

Fenerbahçe ile sözleşmesi biten Topal'ı isteyen ancak kritik finale kadar bekleyen Galatasaray, ilk teması kurdu. 26 Mayıs'ta oynanan ve 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile sona eren Kupa finalinin ardından Galatasaray, Mehmet Topal'ın menajeri Batur Altıparmak ile temasa geçti.

Topal'ın menajeri Altıparmak, sarı kırmızılı yöneticilere Mehmet Topal konusunda öncelikli olarak Fenerbahçe Kulübü ile masaya oturacaklarını belirtti.

Anlaşma olmazsa Galatasaray devreye girecek

Galatasaray yönetimi de eski futbolcusunu ne kadar çok kadrosunda görmek istediğini Mehmet Topal ve menajeri Altıparmak'a mesajı ile belli etti "Anlaşamazsan buradayız. Seni bekliyoruz. Galatasaray formasını yine giymeni istiyoruz" dedi.

Topal, eğer Fenerbahçe ile anlaşamazsa Galatasaray yıllık 2 milyon euro civarında ücret önerecek. 

Bilindiği üzere Fenerbahçe'de benzer bir durum Caner Erkin'in ayrılmasında oldu. Caner, Fenerbahçe ile yollarını ayırarak Inter'e imza attı.