Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, sarı kırmızılı kulübe yakışır bir oyuncu transfer edeceklerini söyledi. 

Galatasaray’ın namına yakışır bir transfer yapacaklarını ifade eden Ergün, “Tabii ki taraftarın kimin geleceğini merak etmesi çok normal. Ben de çok merak ediyorum. Kimin geleceğinden ziyade Galatasaray’ın transfer politikası ve stratejisi üzerine bir şey söyleyebilirim. Başkanımız, bütçemizdeki mali açık nedeniyle çok açılmamak istiyor. Ancak elden çıkartacağımız yabancı oyuncuların karşılığında yarar sağlayacak, isim yapmış bir oyuncu almak yönünde çalışmaları başkanımız yürütüyor. Başkan her ne kadar çilek mevsimi kapandı dese de Galatasaray’ın namına yakışır bir oyuncu alacağına inanıyorum” dedi. 

Şükrü Ergün, Galatasaray Kulübü ile Türkiye Futbol Federasyonu arasındaki sıkıntının ancak federasyonun değişmesiyle düzelebileceği görüşünü savundu.

Şu anki Federasyon’un ne yapabileceğini tahmin etmekten vazgeçtiklerini ifade eden Ergün, “Mantıklı işler yapmadıkları için her şeyi yapabilirler. Eğer Futbol Federasyon’u değişir ve Türk futbolunu layıkıyla yönetebilecek insanlar gelirse biz de Federasyon’u başımızın üzerine koyarız” şeklinde konuştu.

Sağduyu çağrısı yaptı

Basketboldaki final serisine de değinen Ergün, Fenerbahçeli yöneticilere sağduyu çağrısı yaptı. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin final oynamasının her zaman çok heyecanlı olduğunu dile getiren Ergün, “Çok heyecanlı maçlar olacak. Kadınlar maçında istenmeyen olaylar oldu tabii... Umarız erkekler maçında böyle şeyler görmeyiz. Yöneticiler biraz aklı selim davranırlarsa, ben seyircinin durup dururken kimseye saldırmayacağına inanıyorum” dedi. 

Şükrü Ergün, 4. yıldızı alacaklarını belirterek takımın Avrupa hedefini de dile getirdi.