Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, Erkan Zengin ve Tarık Çamdal'ın transferleri için farklı kulüplerin yöneticileriyle görüştüklerini ve görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Hoşcan, Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, UEFA'nın ağır mali fair-play koşullarını yerine getirdiklerini hatırlatarak, bu koşulların yerine getirmenin mutluluğunu yaşarken, UEFA'dan gelen yazıyla 3 Temmuz sürecinin önlerine yeniden getirildiğini kaydetti.

Eskişehirspor'un bileğinin hakkıyla Türkiye Kupası'nda final oynayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı elde ettiğini ifade eden Hoşcan, şöyle konuştu:

"Bütün planlarımızı Avrupa kupalarına katılmak üzerine yapmışken gelen yazıyla adeta şok olduk. Her konuya açıklık getirerek savunmamızı yaptık. UEFA Tahkim Kurulu, bize bir yıl Avrupa kupalarına katılmama cezası verdi. CAS'a müracaat etme ve burada hakkımızı arama yolunda çalışmalarımız en hızlı şekilde devam ediyor. Orada da gerekli mücadelemizi vereceğiz. 3 Temmuz sürecinin artık bitmesini istiyorum. Kendi ayağımıza adeta kurşun sıkıyoruz. Bu konunun uzlaşılacak noktaya gelmesi gerekiyor. Çok ağır sorunlarla karşı karşıya kaldık. Halen bir sürü kulübümüz bunlarla uğraşıyor. Türkiye Futbol Federasyonu da bu konuda daha duyarlı olmalıdır. Bu iş, Türk futbolunu çok yordu. Kulüpler arasındaki diyaloğu da hızlandırarak bu sürecin bitmesi için çaba sarf etmeliyiz. Türk futbolu için bu çok önemli."

"Önümüzdeki beş yılın takımını kuracağız"

Hoşcan, bu yıl Süper Lig'de farklı bir atmosfer yaşandığını bildirdi. Eskişehirspor'un ligin ilk yarıdaki performansını ikinci yarıda sergileyemediğini anlatan Hoşcan, şöyle devam etti:

"Ligi iyi bir yerde bitiremedik. Önümüzdeki beş yılın takım kadrosunu oluşturmak istiyoruz. UEFA'dan gelecek sonuca göre transfer politikası çizmedik. Transfer konusunda titiz çalışıyoruz. Menajerlerin tavsiyesiyle oyuncu transfer etme lüksümüz yok. Transferlerimizde başarıya endeks primler koyuyoruz. Sabit, net, garanti para yerine Eskişehirspor'un başarısına endeksli bir prim sistemi getiriyoruz. Astronomik fiyatlarla futbolcu, transferi yapmayacağız."

"Trabzonspor'un müracaat ettiğini sanmıyorum"

Hoşcan, bir gazetecinin "UEFA'nın Eskişehirspor'a verdiği cezada Trabzonspor'un şike süreci konusundaki müracaatı etkili oldu mu?" sorusunu, "Trabzonspor'un bu konuda müracaat edip etmediği yönünde bir bilgimiz yok. İnanıyorum ki hiçbir takım, kendiyle ilgili olmayan olaylarla alakalı başka takımlara engel yapacağını düşünmüyorum. Bu konuda somut bir bilgi yok önümüzde. Türk futbolunun ortak menfaati için birlikte mücadele etmemiz gerekiyor" diye yanıtladı. 

"Tarık ve Erkan için görüşüyoruz"

Hoşcan, "Erkan Zengin ve Tarık Çamdal konusuda resmi teklif var mı?" sorusuna ilişkin ise şunları bildirdi: 

"İki futbolcuyla ilgili resmi olan müracaat yok. Tarık ve Erkan ile ilgili farklı kulüplerin başkanları beni arıyor. Yöneticilerimizle görüşmeler var. İki futbolcu için belirlediğimiz fiyat var. Kulübün menfaatlerini göz önünde bulunduruyoruz. Takas sistemine sıcak bakmıyoruz. Takas sisteminde Eskişehirspor'un ağzı çok yandı."