Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Schalke'de sorun yaşayan ve sözleşmesini feshetme aşamasında olan Kevin Prince Boateng'in transferi için hamle yaptığı belirtildi.
 
İtalyan basınında yer alan habere göre, Ganalı orta saha oyuncusu Boateng'i kadrosuna katmak isteyen Galatasaray, Berlin'de pazarlıklara başladı. Yönetimin yanı sıra teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun da bizzat bu transferle ilgilendiği öne sürüldü. Berlin'deki Şampiyonlar Ligi finalini izleyen Hamzaoğlu'nun oyuncunun menajeriyle temas kurduğu ve gelecek hafta İstanbul'a davet ettiği belirtildi.
 
Schalke fesih bedeli isteyebilir

Boateng'in menajeri Edward Crnjar'ın, Boateng'in transferi konusunda Galatasaraylı yöneticilerle görüşme halinde olduğu ifade edilirken 28 yaşındaki orta sahaya yıllık 2 milyon € teklif edildiği iddia edildi.

2013 yılında Milan'dan 10 milyon € bonservis bedeliyle transfer olan Boateng, bu sezon 25 resmi maçta forma giydi ve sadece 5 asist yaptı. Galatasaray'ın oyuncuyla anlaşması durumunda transferi 2,5 milyon €'luk bir fesih bedeliyle transfer edebileceği söyleniyor.