Geride bıraktığımız sezonda ligde şampiyon olan ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale kadar yükselmeyi başararak, iyi bir sezonu geride bırakan sarı-kırmızılılar hedefi daha da yükseltti. Geçen sezon bomba transferlerle adını dünyaya duyurmak isteyen, Wesley Sneijder ve Didier Drogba transferleri ile marka değerini yükselten sarı-kırmızılılar, bu sezon ayakları yere sağlam basarak gidecek.

Galatasaray bu sezonki transfer politikası, ihtiyaç olan mevkilere gereken oyuncuları mümkün olan en uygun fiyata almak olacak. Öncelik olarak stoper mevkisindeki eksikliği gidermeye çalışan Cimbom, Lille'den Aurelien Chedjou'yu alarak bu pozisyondaki açığı kapattı. Aslan'ın bir sonraki hedefi ise sol bekteki eksikliği gidermek olacak.

Bu alandaki ilk aday ise Fluminese'den Carlinhos, yıldız futbolcu Brezilya'da mutlu olduğunu açıklasa da Fatih Terim'in ısrarıyla bastıran yönetim, Sambacı'yı ikna etme aşamasına geldi. Brezilyalı'nın transferindeki son pürüzler giderilmesi durumunda Carlinhos'un önümüzdeki hafta sarı-kırmızılı formayı sırtına geçirmesi bekleniyor.

HEDEF MELO

Galatasaray taraftarının sevgilisi olan Felipe Melo içinse Juventus ile olan görüşmeler olumlu bir ivme kazandı. Galatasaray'dan 6-7 milyon Euro arasında bir bonservis talep eden Torino temsilcisi, Fiorentina'dan 25 milyon Euro'ya aldığı Brezilyalı'dan para kazanmak ve gelecek transferler için kaynak yaratmak istiyor. İtalyan ekibinin Melo için öngörülen bonservisin tamamını peşin istemesi de transferi zorlaştıran etkenlerden. Galatasaray'ın Melo için alternatifleri düşünmediği ve yıldız futbolcunun transferini bitirmeyi amaçladığı biliniyor.

YILDIZ TRANSFERİ OLACAK AMA...

Geçen sezon Atlasbet flaş transferlerle adını duyuran sarı-kırmızılılar bu sezon transfere yüklü miktarlar harcama niyetinde değil. Manchester United'ın yıldızı Nani için talep edilen yüksek ücret nedeniyle bu transferi şimdilik askıya alan Galatasaray, Kırmızı Şeytanlar'da gözden çıkarılan Portekizli'nin fiyatının düşmesini bekleyecek.

Transfer sezonunun ilerleyen döneminde Nani'nin başka bir kulübe transferi gerçekleşmezse İngiliz ekibi ile tekrar masaya oturulup fiyatın uygun bir zemine çekilmesi için çalışılacak. Sarı-kırmızılıların Nani dışında gündeminde olan yıldız bir isim bulunmuyor.

YERLİ ATAĞI

Galatasaray'ın transfer politikasını belirleyen ana sebep ise TFF'nin önümüzdeki sezon getirecek olduğu 6 yabancı kuralı. Kadrosunda 10 yabancı bulundurabilecek olan kulüpler 18 kişilik kadrolara da 6 yabancı alabilecek. Kerim Frei ve Jem Karacan transferlerini bitirme aşamasına gelen Galatasaray'ın seçimden sonra bu oyuncuların transferini açıklaması bekleniyor. Öte andan Erman Kılıç ve Emre Kılınç gibi oyuncular kadroya katılarak yerli alternatifleri artırıldı.

Hakan Balta ile nikah tazeleyen sarı-kırmızılılar yakın bir zamanda Engin Baytar'a da imza attırarak yerli alanında sıkıntı çekme ihtimalini minimuma indirecek.

Webaslan.