Galatasaray 2010-11 sezonunun ikinci yarısında Mecidiyeköy'den Seyrantepe'deki yeni stadına taşınmış ve 55 bin kapasiteli yeni mabedinde tarih yazmaya devam etmişti.

Stada taşındığı 2011 yılında şampiyonluğa erkenden veda etmiş durumda olan sarı kırmızılı ekip, 2011-12 sezonundan itibaren tüm maçlarını Türk Telekom Arena'da oynamaya başladı. 55 bin kişilik stadında önemli bir evsahibi atmosferi oluşturan sarı kırmızılılar, 2012 ve 2013 yıllarında mutlu sona ulaşıp, yeni stadında şampiyonluk coşkularını yaşadı.

2 yıl üst üste gelen şampiyonluktan sonra dönemin başkanı Ünal Aysal ile teknik direktör Fatih Terim arasında yaşanan uyuşmazlık ve devamında gelen değişiklikler Galatasaray'ın şampiyonluk serisini durdurdu.

Sarı kırmızılılar bu sezon ortasında da Prandelli ile Hamza Hamzaoğlu değişikliğine rağmen şampiyonluk yarışından hiç kopmadı ve mutlu sona çok yakın konuma geldi. Şampiyonluk için elbette birçok unsur etken olarak ortaya atılacak. Kazanılan zaferde, futbolcuların, teknik heyetin, yönetimin, taraftarın payı tartışılacak. Ancak tartışılmayan bir gerçek var ki, Galatasaray şampiyon olursa Türk Telekom Arena'da geçirdiği 4 yılın 3'ünü mutlu sonla bitirip, Arena'nın "dayanılmaz ağırlığını" rakiplerine hissettirmiş olacak