Bugün basına yansıyan "Tugay Kerimoğlu, Galatasaray'daki alacakları için icra takibi başlattı" haberleri Tugay Kerimoğlu'nu isyan ettirdi. Kerimoğlu, Lig Radyo'ya yaptığı açıklamada olayın adliyelik olmadığını, para için Galatasaray'ı icraya vermeyeceğini söyledi.

"Para için Galatasaray'ı icraya vermem"

Galatasaray'ı 208 bin TL'lik alacağı için mahkemeye verdiği iddia edilen Tugay Kerimoğlu, söz konusu paranın 2-3 yıllık bir alacak olduğunu ancak bunun için icra falan göndermediğini söyledi:

'48 bin dolarlık bir tutar. İcra falan göndermedim. Giden kağıt TFF'ye bağlı Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından giden evrak. Adliyelik bir durum yok. TFF kurulları içerisinde çözülmesi gereken bir mesele. Bu hak ettiğim bir para ancak ben para için Galatasaray'ı icraya vermem. 700 bin euroyu bırakıp giderken tek kelime söylemememiştim. O dönem bunlar hiç haber olmadı bunların haber olmasına çok üzüldüm' dedi.

Alacağı için kulübü defalarca aramasına rağmen kimsenin telefonlarına çıkmadığını belirten Kerimoğlu, 'paramla karakterimi ölçtürmem' dedi. O döneme ilişkin olarak üzüntüsünü de söyleyen Keirmoğlu, Mancini ile yolların ayrılmasının ardından kendisinin sözleşmesinin devam ettiğini ancak kulübün resmi sayfadan resmini kaldırdığını söyledi. 

"Birileri gibi 2-3 milyon euro almadık"

Tugay Kerimoğlu, Türk-yabancı ayrımına da değinerek, "'Sen bizim evladımızsın' ayrımcılığındna vazgeçmemiz gerekir. Birileri gibi 2-3 milyon euro alarak gitmedik. Hakkımızı istedik. Bu dönemlerde Türk insanına sahip çıkılmıyor. Bunun takipçisi olmak gerekir. Ben de artık susmayacağım" dedi.