Türk futbolunda baş gösteren kötü gidişat, İspanyolların da gözünden kaçmadı. İnternet basınının spor servisleri tıklamadan şikayetçi oldu.

Türkiye Milli Takımı'nın Çek Cumhuriyeti karşısında aldığı mağlubiyet, Türkiye'yi haber bazında Azerbaycan ve Andorra seviyesine indirdi. Özellikle Azerbaycan'ın İtalya deplasmanında 2-1 mağlup olması İspanyolların daha fazla ilgisini çekmeyi başardı. İspanyol gazeteler, Türkiye'nin mağlubiyetini son sayfalarda küçük haber şeklinde vermeyi tercih etti. Türk futbolunun sadece adının kalmaya başladığı yorumunda bulunan yazarlar ise bu düşüşü takım ruhunun yok olmasına bağladı.

Türk futbol karşılaşmalarına daha önceden geniş şekilde yer ayıran Marca gazetesi, internet servisi okuyucu köşesindeki tıklamanın azlığından şikayet etti. İspanyolların önceki yıllarda onbinleri bulan tıklamanın binlere kadar düştüğünü vurgulayan servis yetkilileri, yorumcu sayısının ise yüzlerden onlara gerilemeye başladığına dikkat çekti. Yetkililer, Türk futbolunun altın çağı olarak Türkiye Milli Takımı'nın 2002 Dünya Kupası'nda Şenol Güneş yönetiminde elde ettiği Dünya üçüncülüğü ve Fatih Terim yönetimindeki Avrupa Şampiyonası tarihinin en büyük başarısı olan ilk 4'e kalmasını gösteriyor. Bu iki olayı Türk futbolunun İspanya'da en fazla takip edilen dönem olarak kabul ediliyor.