Yabancı kontenjanı dolu olan Galatasaray, İzet Hajrovic'i kadrosuna katarsa ne olacak? Hajrovic, yabancı mı yoksa yerli statüsünde de mi oynayacak, sarı-kırmızılı yönetimi nasıl bir süreç bekliyor? 

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin bir süredir takip ettiği ve Elvir Baliç'ten fikir aldığı İzet Hajrovic için sarı-kırmızılı yönetim Grasshoppers ile temaslara başladı. Yabancı kontenjanı dolu olan Galatasaray, İzet Hajrovic'i transfer ederse Bosnalı genç yıldız yabancı mı yoksa yerli kontenjanında da mı oynayacak? İşte o süreç;

GALATASARAY NE YAPACAK? 

Varan 1: G.Saray, TFF'den bu konuda bilgi almadı, başvuru yapmadı
Varan 2: G.Saray, İçişleri Bakanlığı Nüfus İdaresi'ne başvuracak
Varan 3: İçişleri Bakanlığı Nüfus İdaresi, Hajrovic'in kökenini araştıracak
Varan 4: İçişleri Bakanlığı'ndan onay gelirse, TFF'nin kapısı çalınacak
Varan 5: TFF, İçişleri Bakanlığı'nın verdiği onayı değerlendirmeye alacak

MALKİ SABAH ÖRNEĞİ... 

Kasımpaşa'ya bu sezon Roda'dan transfer olan Suriyeli futbolcu Sanharib Malki Sabah da, annesinin Türk olduğu gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı'na başvurarak yerli statüsünde oynama hakkı kazandı. Sarı kırmızılılar da benzer bir işlemler, yetenekli sağ kanat oyuncusunu yerli statüstünde oynatabilir.

"AİLEM TÜRKİYE'YE SIĞINDI"

İzet Hajrovic, verdiği bir röportajda Bijelo Poljeli olduklarını belirterek; "İkinci Dünya Savaşı sırasında, ailem Makedonya'nın Prilep köyünden kaçarak Türkiye'ye sığındı. Babam Saffet ve annem Zilka, 80'li yıllara kadar Türkiye'de yaşadı. 80'lerde Saraybosna'ya ve daha sonra 1987'de İsviçre'ye geçti" açıklamasını yaptı.

Skibbe, "Büyük bir kayıp olacak"

İsviçre basınına açıklamalarda bulunan Grasshoppers teknik direktörü Michael Skibbe, Hajrovic’in takımdan ayrılacağını kendi ağzıyla açıkladı. Bu transferin mâli açıdan kendilerini rahatlatacağını söyleyen Alman teknik adam, “Bizim açımızdan onun ayrılışı, büyük bir kayıp olacak. Mâli bakımdan rahatlayacağız ama onun yerini doldurmak çok güç. Galatasaray, onun en büyük hayallerinden bir tanesiydi. Orada başarılı olacağına inancım tam.” şeklinde konuştu.

Sporx