Galatasaray'ın kış transferinde kadrosuna kattığı ilk isimlerden biriydi Izet Hajrovic. İsviçre'nin Grasshopper takımından alınan 22 yaşındaki futbolcu, Galatasaray'ın olduğu kadar Bosna Hersek Milli Takımı'nın da gelecekte çok şeyler beklediği bir yıldız adayı. 

Daha önce alt yaş seviyelerinde İsviçre için mücadele etti, hatta Tunus ile A milli takım seviyesinde oynanan bir karşılaşmada bu ülkenin formasını giydi. Ama tercihini Bosna'dan yana kullandı ve şimdi 2014 Dünya Kupası kadrosunda yer almayı hedefliyor.
Hajrovic, İsviçre ve Bosna Hersek pasaportu taşıyor. Baba tarafından Türkiye ile bağlantısı ve bazı akrabalarının burada yaşaması yüzünden Galatasaray'ın onu Türk pasaportuyla oynatmayı istediği ve bunun için aldığı iddia edildi. Al Jazeera'ye konuşan futbolcu, transfer sürecinde, Galatasaray ile Türk vatandaşı olma konusunun hiç konuşulmadığını söyledi:

"Beni  Izet Hajrovic olduğum için aldılar, Türk vatandaşı yapabilmek için değil. Benim için Türk vatandaşı olmak ya da olmamak arasında bir fark yok."

Transfer döneminde birçok Avrupa ülkesinden teklif aldığını belirten Hajrovic, Galatasaray'a tranferini kariyerinde attığı en büyük adım olarak niteliyor. Boşnak futbolcu, dört buçuk yıllık imza attığı Galatasaray'da kariyeri boyunca oynayabileceğini söylüyor ama diğer ihtimalleri gözardı etmiyor: 

"Galatasaray bence dünyanın en iyi 20 takımından biri. Bana kalsa kariyerimin sonuna kadar burada oynarım. Ama Real Madrid, Bayern Münih gibi kulüplerden teklif gelirse o ayrı…"

Sarı Kırmızılı formayı ilk kez 2 Şubat'ta ligde 6-0 kazandıkları Bursaspor maçında giydi, ikinci yarıda Wesley Sneijder'in yerine oyuna dahil oldu. Üç gün sonra kupadaki Tokatspor maçında ilk golünü attı. Hajrovic, şu ana kadar istatistiklerinin iyi gittiğini ve hedefinin her maçta formayı kapmak olduğunu ifade etti. 

Şu ana kadar hep sağ kanatta hücuma yönelik oynadığını ama solda da oynayabileceğini belirten Hajrovic, Dünya Kupası için de iddialı. Grupta Arjantin'in güçlü olduğunu ama İran ve Nijerya'yı geride bırakacaklarına inanıyor, Bosna Hersek'in ilk kez yer aldığı kupanın sürpriz ekibi olacağını iddia ediyor.