Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri arasında zaman zaman artan, zaman zaman normale dönen gerilimde gözler sezon sonuna çevrildi. Yemek sözü unutulacak mı? Yoksa tarihi buluşma planlandığı gibi yapılacak mı?

İki kulüp arasında geçtiğimiz ay başlayan yemek polemiği, tarafların sezon sonu geniş kapsamlı bir katılımla bir yemekte buluşma için birbirlerine söz vermesiyle son bulmuştu. Fenerbahçe'de son olarak kürek takımı, Galatasaray'a karşı üstün gelerek şampiyonluğunu ilan ederken, diğer branşlarda son şampiyon Galatasaray Odeabank - Fenerbahçe maçı sonrası belli olacak.

Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı Aziz Yıldırım'ın seride 4. maç öncesi "Benim kardeşim de Galatasaraylı, gerilimi artırmayalım. Dostluğa zarar gelmesin" açıklaması da dikkatlerden kaçmadı. Kulüplerin resmi internet sitelerinde dönem dönem yapılan sert açıklama savaşlarına karşın Galatasaray başkanı Ünal Aysal da yemek konusuyla ilgili olumlu açıklamalarda bulundu.

TÜM TAKIMLAR

Fenerbahçe Kulübü Üst Yöneticisi Hakkı Hasan Yılmaz, Arıboğan'a hitaben yazdığı cevap mektubunda, davete ilişkin, "İki büyük camianın idari, teknik sorumluları ve sporcularının katılımlarını sağlamak, izniniz ve onayınızla tüm masrafları kulübümüz tarafından karşılanmak üzere, CEV Cup Şampiyonu Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, CEV Challenge Cup Şampiyonu Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı, Euroleague ikincisi Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, ETTU Şampiyonlar Ligi ikincisi Fenerbahçe Masa Tenisi Takımı ve Fenerbahçe Futbol Takımımız ile Euroleague Şampiyonu Galatasaray Odeabank takımınızın başarılarını bir arada, kardeşçe ve tarihe not düşercesine birlikte kutlama teklifimizi kulübümüz adına sizlere sunarız." derken bu teklif G.Saray'da olumlu karşılanmıştı.

Fenerbahçe'de futbol takımı için 11 Mayıs Pazar günü yapılacak büyük kutlamanın ardından Galatasaray kulübü yöneticisi Lutfi Arıboğan'a organizasyonun son şemasıyla ilgili bir yazı yollanması bekleniyor. Spor kamuyou da iki kulüp arasında dikkat çekici ifadelerle bir dönem devam eden davet polemiği sonrası gelişmeleri takip ediyor.

Sporx