Brezilya'nın A Globo gazetesi, "Sambacılar"ın İstanbul'da Türkiye'yi  4-0 gibi farklı bir skorla büyük bir yenilgiye uğrattığını yazarken, 2014 FIFA  Dünya Kupası'ndaki 7-1'lik travmatik Almanya yenilgisinin yaralarının sarılmaya  başlandığı vurgulandı. 
 
İngiliz basını da Neymar'ın performansını ön plana çıkardı. BBC'nin  internet sitesinde yer alan haberde, Brezilya'nın Neymar'ın iki golüyle Dünya  Kupası'nın ardından üst üste 5. galibiyetine imza attığı hatırlatıldı. Daily Mail  gazetesi ise Neymar'ın parladığı maçta Brezilya'nın Türkiye'yi mağlup ettiğini  yazarak, Dunga ile yakalanan galibiyet serisine dikkati çekildi. 
 
Portekiz'in A Bola gazetesinde, karşılaşmada 2 gol atan Neymar'ın  performansına dikkati çekilirken, 22 yaşındaki golcünün kariyerinin zirvesine  çıktığının altı çizildi. Haberde ayrıca, Neymar'ın Türkiye ile ilgili sarf ettiği  "Harika bir duygu, kalbimde yer eden başka bir ülke daha. Böyle bir desteği hiç  beklemiyordum" sözlerine yer verildi. 
 
İspanyol gazeteleri ise  Neymar'a övgüler yağdırdı. Marca gazetesinde  "Dunga'nın öğrencileri Türkiye'yi alt etti" başlığı ile yer verilen haberde,  Neymar'ın İstanbul'da golleriyle samba yaptığı ifade edildi. Mundo Deportivo da  Neymar'ın milli formayla 57 maçta 42 gole ulaşarak 48 gollü Zico'ya bir adım daha  yaklaştığı hatırlatıldı. 
 
İtalya'nın La Gazzetta dello Sport gazetesinde, Brezilya'nın Neymar'ın  şovu ve Willian'ın performansı ile İstanbul'da Türkiye'ye üstünlük sağladığı,  Dunga döneminde üst üste 5. galibiyetin elde edildiği yazıldı. 
 
Fransa'nın L'Equipe gazetesi, Brezilya'nın Türkiye karşısında  zorlanmadığını ifade ederek, teknik direktör Dunga'nın Avrupa'nın farklı  ülkelerinden oluşturduğu kadrosuyla İstanbul'da sonuca gitmekte zorlanmadığını  kaydetti. 
 
Almanya'nın Bild gazetesi, Brezilya'nın yıldızı Neymar ile sonuca  gittiğini aktararak, Dünya Kupası'ndaki 7-1'lik Almanya ve 3-0'lık Hollanda  mağlubiyetlerinin ardından Dunga döneminde gol yemeden üst üste 5. maçın  kazanıldığı ön plana çıkarıldı. 
 
Uluslararası yayın yapan ESPN'in internet sitesi, "Brezilya,  Türkiye'yi etksizi hale getirdi" başlığıyla okuyucularının karşısına çıkarak,  Türk taraftarların destekleriyle Neymar'ı onurlandırdığı ifade edildi. 
 
FIFA'nın resmi internet sitesinde yer alan haberde ise teknik direktör  Dunga'nın Brezilya'ya Dünya Kupası travmasını unutturduğu, Türkiye'nin ise  galibiyet hasretinin 6 maça çıktığı kaydedildi.