Galatasaray ile Kopenhag takımları arasında 5 Kasım'da oynanan Şampiyonlar Ligi grup maçında tribünlerde olay çıkardıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 3 Türk taraftar serbest bırakıldı.

Maç sonunda çıkan olayların sorumlusu olarak gösterilen ve 14 gündür gözaltında tutulan taraftarlardan ilk olarak Mehmet Karahan’ın duruşması yapıldı. Kopenhag Şehir Mahkemesi’nde görülen duruşmada Karahan, ‘meşale ile görevlileri tehdit’ etmekten suçlandı. Tarafları dinleyen mahkeme, Karahan’ın tutusuz yargılanmasına karar verdi. Galatasaraylı taraftar 3 Aralık’ta yeniden hakim karşısına çıkacak.

Sopayla görevlilere saldırdığı iddia edilen Cihan Bali’yi suçlu gösteren kamera görüntülerinin olmaması nedeniyle serbest bırakılırken, mahkeme başkanı ‘Şayet Danimarkalı olsaydın 14 gün boyunca tutuklu kalmazdın’ diyerek yaşanan hukuk skandalına dikkat çekti.

Son olarak hakim karşısına çıkarılan isim Ali Büyükdoğan oldu. Görevliye şiddet uygulamakla suçlanan Büyükdoğan’la ilgili kamera görüntülerinin olmaması nedeniyle, savcının ‘görgü tanıkları var’ savunması mahkeme tarafından kabul görmedi. Büyükdoğan’ı içerde tutacak delillerin olmadığını ifade eden mahkeme başkanı, serbest kalmasına hükmetti. Böylece 5 Kasım’dan beri tutuklu bulunan 3 taraftar serbest kalmış oldu.

Kopenhag Şehir Mahkemesi’nde görülen davayı Galatasaray Spor Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ile birlikte Kopenhag Büyükelçiliği temsilcileri ile çoğunluğu Almanya ve Danimarka’dan gelen Galatasaray taraftarı takip etti.

Arkadaşlarının serbest kalmasını tezahüratlarla kutlayan taraftarlar kendilerini yalnız bırakmayan Arıboğan ve büyükelçilik temsilcilerine teşekkür etti. Lütfi Arıboğan, "Bizim taraftarımız en iyi taraftardır. Biz onları desteklemek için buradayız ve taraftarımıza olan desteğimiz her zaman devam edecek. Ayrıca taraftarımızdan böyle maçlarda daha sakin olmalarını rica ediyorum." açıklamasını yaptı.

Skorer