Galatasaraylı spor yazarı Levent Tüzemen, sarı-kırmızılı takımın Trabzonspor ile deplasmanda oynadığı karşılaşmayı değerlendirirken, ilginç noktalara değindi. Levent Tüzemen, Galatasaray'ın bu deplasmanda en azından kaybetmemesi gerektiğini söylerken, Felipe Melo ve Hamit Altıntop konusunda da ilginç bir tespit yaptı.

Tüzemen yazısında Felipe Melo'nun Hamit Altıntop ''kırılmasın'' diye oynatılmadığını ifade etti. İşte o çarpıcı yazı...

''İğneyi Hamza hocaya batıracağız, sonra da çuvaldızı oyunculara ikram edeceğiz. Büyük takımların strateji gerektiren maçlarda oyuna önce akıl koyması gerekir. Bazen önde baskı kurarsınız, bazen de rakibi karşılayarak sonuca gidersiniz. Ama G.Saray'ın bunu yapacak kadro anlayışı sahada yoktu. Lige verilen arada belli ki G.Saraylı oyuncular zihinsel olarak bu maça hazırlanmamışlar. Hamza hocanın da kadro tercihinde duygusal davranması, oyuncuların performansını doğru analiz etmemesi G.Saray'ın kaybetmesini sağlarken şampiyonluk şansını da azalttı.

Bir hoca kararlarında kendi doğrularıyla çelişmemeli. Telles için hem, "Savunma yönü zayıf" diyeceksin sonra da Trabzon'da sol bek oynatacaksın. Ne oldu? Trabzon Telles'in bölgesini koridor yaptı. Semih stoper, Hakan sol bek oynayabilirdi. Melo bile 11'de olabilirdi. Çünkü Melo Galatasaray'ın savaşçı ruhu... G.Saray takımı ateşleyen Melo'ya ihtiyaç duyuyor. Melo'yu oynatmamak tamamen, "Aman Hamit kırılmasın" düşüncesidir. Ama Galatasaray kırıldı.

Hamza hocanın Burak-Umut tercihi tamamen Trabzon üzerinde baskı yapmak içindi ama tutmadı. Umut kanat oynar mı? Asla. Burak da etkisiz kaldı. TT Arena'da tek forvet oynayacaksın, Avni Aker'e Burak-Umut çıkacaksın.

,Böyle hovardalık olur mu? Bu anlayış Sneijder'i de etkisiz kıldı. Bruma'yı, Olcan'ı, Emre'yi düşünmemek ilk yarı G.Saray'ın kanatlardan hücum etmesini engelledi.

Hamit sakatlanıp, Emre girdikten sonra G.Saray oyuna ortak olup, topa daha çok hükmetmeye başladı ve ikinci yarı Trabzon kalesinde ciddi pozisyonlar buldu. Emre Çolak yetenekli, topu bilen, tekniği yüksek, oyuna akıl koyan bir oyuncu. Emre'yle golü bulduktan sonra G.Saray'ın ikinci gol için saldırırken kontrolü elden bırakması takım disiplini adına büyük zafiyetti. Final haftalarında bir puan bile önemlidir. O zaman kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin. Galatasaraylı oyuncular o kadar şuur kaybı içindeydi ki, "1 puanı" bile düşünemediler.

Trabzonspor kazanırken akıllı oynadı; Galatasaray'ı önce karşıladı, sonra kontraya hızlı çıktı. Kaleci Hakan kurtardıklarıyla sahanın yıldızıydı.''