GSG Özel Haber CAS kararı sonrasında Türk spor kamuoyu TFF'nin atacağı adımları merakla beklemeye koyuldu. Daha öncesinde disiplin kurulu ve tahkim kurulu değerlendirmelerinde saha içerisinde herhangi bir usulsüzlük olmadığı kararını veren Yıldırım Demirören ve ekibinin bu kararı CAS tarafından etik bulunmadı. Ortaya konan deliller ışığında karar vermesi beklenen CAS'ın cezayı onaması ile birlikte UEFA'nın eline ciddi bir koz geçti. 

UEFA şimdi TFF'nin verdiği kararları tekrar gözden geçirmesini isteyebilir. Bu durum sonucunda ise TFF'nin yeni bir toplantı yaparak şikenin yapıldığı sezon için şikeye karışan her bir kulübe başta UEFA'yı tatmin edici cezalar vermesi gerekecek. 

Türk futbolunun milli takım ve tüm kulüpleri kapsayan bir cezaya çarptırılma ihtimali ise düşükte olsa bulunuyor. Ortaya çıkan bu kaos ortamında ise en sağlıklı kararın yeni bir seçime gidilerek kan değişikliği yapılması olduğu fikri öne çıkıyor.

KAOS BÜYÜMEMELİ
UEFA disiplin müfettişlerinden Dr. Thomas Partl'ın ise bu durum için "UEFA olarak aldığımız her karar ciddi bir yargılamadan geçiyor. Bu sebeple CAS sürecinde kendimize güvenimiz tamdı. İlgili kulüplere süreç sonuçlanana kadar Avrupa Kupalarında yer almaları konusunda kararda verildi. Gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Şüphesizki yeni gelişmeler olabilir" dediği öğrenildi. Bu yorum ise Türk futbol kamuoyunda TFF'nin yol haritasına göre cezaların seyrinin değişebileceği ve daha ağır cezaların gelebileceği olarak yorumlandı. 

Ozan Biçer