UEFA'nın Süper Lig takımlarından Sivasspor ve Eskişehirspor hakkında 'şike' vurgusunu yaparak disiplin soruşturmasını başlatmasının ardından gözler yeniden Türk futboluna çevrildi.

UEFA'nın disiplin soruşturmasının ardından harekete geçen Sivasspor ve Eskişehirspor, Tahkim Kurulu'na itirazlarını sunmuştu. Sivasspor ve Eskişehirspor'un kararını değerlendiren UEFA Tahkim Kurulu, iki Türk kulübünü de tedbirli olarak 1 yıl süreyle Avrupa'dan men etti. Tahkim Kurulu kararını CAS'a taşıyacak olan Eskişehirspor ve Sivasspor'un 10 gün içerisinde itirazını yapması gerekiyor.

UEFA Tahkim Kurulu'nun Sivasspor ve Eskişehirspor'u Avrupa'dan men etme kararı CAS'tan dönmezse önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi'nde hangi takımın mücadele edeceği konusu da merak edilmeye başlandı. Sıralama ve genel durum olarak Bursaspor ve Karabükspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edebileceği konuşulsa da UEFA'nın 'sıfır tölerans' konusu bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Lig sıralamasında Bursaspor ve Karabükspor’un UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edebileceği konuşulsa da UEFA’nın ‘sıfır tölerans’ konusu bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

AVRUPA’YA GİDEBİLECEK TAKIMLARDA SON DURUM:

6- Kasımpaşa (Lisans alamadı)
7- Karabükspor (Şike soruşturmasında adı geçti)
8- Bursaspor (Şike soruşturmasında adı geçti)
9- Gençlerbirliği (Şike soruşturmasında adı geçti)
10- Akhisar Belediye
11- Torku Konyaspor (Lisans alamadı)
13- Çaykur Rizespor