Arena'da oynanan dev karşılaşmanın 70. dakikasında Greenpeace eylemcileri taraftarlarla birlikte açtıkları dev pankartla Şampiyonlar Ligi sponsoru Gazprom'un Kuzey Kutbu'ndaki petrol arama faaliyetlerini protesto etmişti. 200 metrekarelik pankartta 'Kick Gazprom out of the Arctic' (Gazprom'u Kuzey Kutbu'nun dışına şutlayın) mesajı yer alırken, UEFA benzer eylemlerde maçın evsahibine para cezası veriyor.

Bunun son örneği ise yine Şampiyonlar Ligi'ndeki bir maç nedeniyle yaşandı. 1 Ekim'de oynanan Basel-Schalke karşılaşmasında tribünden sarkıtılan pankart nedeniyle UEFA İsviçre kulübüne 30 bin euroluk para cezası kesti.

Greenpeace ayrıca Real Madrid ile Kopenhag takımları arasında geçtiğimiz günlerde oynanan karşılaşmasının öncesinde de benzer bir eylem gerçekleştirmişti. Bu kez basın toplantısı hedef alınmış, İspanyol ekibinden Pepe ve teknik direktör Ancelotti'nin konuşması sırasında arka planda, "Kuzey Kutbu'nu koru. Gazprom'a kırmızı kart göster" ifadelerinin yer aldığı pankartı konuşmacıların arka planında sergilemişti. Avrupa Ligi'nde önceki gün Viyana'da oynanan Avusturya Wien-Zenit mücadelesinde de pankartlı eylem gerçekleştirmişti.

Skorer