Galatasaray’ın Cesare Prandelli’yi ikinci temasın ardından ikna ettiği ortaya çıktı. İtalya Milli Takımı ile geçtiğimiz hafta yollarını ayıran deneyimli teknik adama sarı-kırmızılıların derhal teklifte bulundukları ancak olumsuz yanıt aldıkları belirlendi. Prandelli, “Şu an her hangi bir takımın başına geçmeyi düşünmüyorum. Bu Galatasaray veya para ile ilgili bir durum değil. Bir sene hiçbir takımı çalıştırmayacağım” dedi.

Ancak sarı-kırmızılılar buna karşın transferden vazgeçmedi. Roberto Mancini ile birlikte Galatasaray’da idari direktörlük görevi yürüten Tomas Ujfalusi özel olarak devreye sokuldu. 2005-2008 yılları arasında Fiorentina’yı çalıştıran Prandelli’nin o dönemde mor menekşelerde öğrencisi olan Ujfalusi, eski hocasını ikna etmek üzere harekete geçti.

İtalyan hoca ile gerçekleştirdiği görüşmede Galatasaray’ı ve hedeflerini anlatan Çek futbol adamı, Prandelli’yi bir yıl dinlenme fikrinden vazgeçirdi. Sarı-kırmızılıların yıllık 5 milyon euroluk teklifi masaya koymasının da ardından İtalyan hoca Türkiye’ye gelmeyi kabul etti.

Milliyet