Burak Yılmaz'ın protestoları ve maçtaki olaylarla ilgili bir açıklama yapan ultrAslan tribün grubu, resmi internet sitesinden şu ifadeleri kullandı;

"Bu akşam tribünde maçı izleyen bir grubun Burak Yılmaz’ı maçın ortasında ıslıklaması, Galatasaray’a yakışmayan görüntüler ortaya çıkardı!

Öncelikle belirtmek isteriz ki yıllardır Galatasaray tribünlerine emek verenler olarak bu hareketin Galatasaray’a bir fayda getirmeyeceğinden eminiz!

Bir futbolcu şahane performans sergileyeceği gibi vasat olabilir, formsuz olabilir. Ancak bu olumsuz durumlardan hiçbirisi maçın ortasında gole giden bir oyuncunun kendi taraftarları tarafından ıslıklanmasına sebep olamaz! Bu ıslığı canhıraş şekilde ortaya koyanların, rakip ataklarında ıslıklamaya dahi tenezzül etmemeleri ise artniyetlerinin ne seviyeye geldiğini göstermektedir.

Bugüne kadar Galatasaray’a zarar verdiğine inandığımız hiçbir şeye susmadık ve susmayacağız. Tepki doğru yerde, doğru zamanda, doğru şekilde verilirse sonuç verir. Ancak bugünkü gibi yersiz ve zamansız olduğu zaman sadece ve sadece Galatasaray’a zarar verir!

Bugün ortaya çıkan tablo Burak Yılmaz özelinde odaklanılsa da, konu genelinde Galatasaray taraftarının tek beklentisi özetle takımın bir an önce toparlanmasıdır.

Tüm taraftarlarımızdan artık sosyal medya dolduruşlarıyla tribünde yersiz ve zamansız tepki vermek yerine maç esnasında sadece Galatasaray’a odaklanmasını istiyoruz! Olumsuzlukların devamında Galatasaray taraftarı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da “doğru” tepkiyi verecektir."