Sabah gazetesindeki köşesinde Uluç, Galatasaray'ın şampiyonluk şansı hakkında olumsuz ifadeler kullanırken Hamzaoğlu'nun taktiksel ve kadro seçimlerini de yerden yere vurdu.

İşte Hıncal Uluç'un eleştirileri:

"Açık söylüyorum; Hamza Hamzaoğlu'nun kafası böyle devam ederse Galatasaray'ın şampiyonluk şansı yok! Beşiktaş bu hafta Galatasaray'ı yener. Fenerbahçe kendi maçını kazanırsa Fener şampiyon olur. Neden? Galatasaray'ın kazandığı son 5 maçının 4'ü 1-0 bitti değil mi?

Bu 1-0 biten maçların yorumunu Hamza Hamzaoğlu şöyle yaptı; 'Biz oyun tarzımızı değiştirdik.' Niye 'değiştirdik' dedi, onu da söyleyeyim; Hamza Hamzaoğlu Galatasaray'a geldiğinde demişti ki; 'Oynayacağımız futbol yediğinden fazla atma üzerine kuruludur.' Yani 'Çünkü benim savunmama güvenim yok' demek istemişti. Benim de yok! Onun üzerine her maç Galatasaray gol yiyebilir. Yani bu şu demek; 'Attığımız bir gol bize galibiyet için yetmeyebilir, onun için bizim en az 2-3 gol atmamız lazım.'

Bunun tercümesi de 'Yediğinden fazla atacaksın.' 'Ben nasıl olsa yiyeceğim' diyor. Öyle de, yemiş de. Sezon başından beri Galatasaray'ın gol yemediği maç yok. Özellikle Chedjou'nun oynadığı maçlarda, Chedjou'nun yaptığı hatalarla yemediği gol yok!

Neticede Hamza Hamzaoğlu önemli bir riski göze alarak Galatasaray'a topu kanatlara yayan, kanatlardan hücum eden bir futbol getirdi. Ve bu futbolla da perişan olmuş, bitmiş, seyircisi maça gelmez olmuş Galatasaray'ı şampiyonluk yarışında en iddialı takım haline getirdi. Ama ondan sonra birden bire medyanın baskısı, büyük yorumcuların ısrarlı ve inatçı yorumları -ki ben sebeplerini gayet iyi biliyorum, o ısrar ve inadın- sayesinde bu hücum oyunundan vazgeçti.

Solda Olcan'ı bek oynatıyordu, önündeki Yasin'le. Sağ kanatta da Bruma ve Sabri'yle kanat akınları yapıyordu. Böylece büyük bir başarı yakaladı. Bitik G.Saray'dan şampiyon adayı yarattı. Sonra birdenbire bu oyundan vazgeçti. Olcan'ı kesti, Bruma'yı kesti. Yasin'i durmadan dışarı alarak şamar oğlanına çevirdi, maçları 1-0, 1-0 kazanınca da her maçın ardından dedi ki; 'Gördüğünüz gibi oyun sistemimizi değiştirdik. Artık gol yememeye daha çok dikkat ediyoruz. Yediğimizden fazlasını atma oyunundan vazgeçtik artık gol yememeye dikkat ediyoruz ve görüyorsunuz haftalardır da gol yemiyoruz.'

Tabi bütün şakşakçı medya, özellikle de Fener şakşakçısı medya Galatasaray'ın bu oyununda çok mutlu olduğu için Hamza'yı alkışladılar, 'Harikasın Hamza Hoca' diye göklere çıkardılar. Bir tek şeye dikkat etmediler; Galatasaray gerçekten gol yemiyor ama Hamza'nın Galatasaray'ı şampiyonluk yoluna sokan iyi sistemden vazgeçip oynattığı kötü savunma oyunu yüzünden değil. Dört maçını dördünü de rakipler 3-1, 4-1 kazanabilirdi. Rakipler atamadılar."