Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde  Juventus ile oynadığı karşılaşmada takımına 2-2'lik beraberliği getiren kritik  golü atan Umut Bulut, bu sezon uluslararası arenadaki golleriyle dikkati çekiyor. 
 
Geçen sezon kiralık geldiği Galatasaray'ın şampiyonluğunda önemli pay  sahibi olan Umut, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de forma giydiği 4 maçta henüz  golle buluşamazken, uluslararası arenada çıktığı karşılaşmalarda ise 6 gole  imzasını attı. 
 
Süper Lig'de 4 farklı maçta toplam 68 dakika görev yapan Umut, golle  buluşamadı. Golcü futbolcu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2, A Milli Futbol  Takımı'nda da 4 gol kaydetti. 
 
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2 gol 
 
Sarı-kırmızılı takımda geçen sezonu Avrupa arenasında 1 golle  tamamlayan Umut, bu sezon henüz ikinci maçta 2 gole ulaştı. 
 
Geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takımın yer aldığı turda  Schalke 04'e gol atan sarı-kırmızılı futbolcu, bu sezon ise sonradan oyuna  girdiği maçlarda, B Grubu'nda 6-1 kaybettikleri Real Madrid ve 2-2 berabere  kaldıkları Juventus karşısında golle buluştu. 
 
Umut, 14 dakikada bir gol atarak, bu sezon "Devler Ligi"nde görev  yaptığı 5 dakikalık süreye 1 gol sığdıran Bayer Leverkusenli Jens Hegeler'in  ardından en iyi ortalamaya sahip futbolcu oldu. 
 
Sarı-kırmızılı futbolcu, Real Madrid maçında 12 dakika, Juventus  maçında da 16 dakika süreyle sahada kaldı. 
 
Milli takımın golcüsü 
 
Golcü futbolcu, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda 3 gol  kaydetti. 
  
Ay-yıldızlı takımın kötü başladığı elemelerin ilk maçlarında varlık  gösteremeyen Umut Bulut, teknik direktörlüğe Fatih Terim'in getirilmesinin  ardından milli takımda adeta kendisini buldu. 
 
 Milli takımın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 14 Ağustos'ta oynadığı özel  maçta, Gana karşısında gol atan Umut, eleme grubunda Kayseri'de oynanan ve  Türkiye'nin 5-0 kazandığı Andorra maçında "hat-trick" yaptı. Romanya ile oynanan  son maçı boş geçen Umut Bulut, 3 maçta sahada kaldığı 248 dakikada 4 gol atarak,  82 dakikada bir gol ortalaması yakaladı.