Futbolda FETÖ yapılanması ile ilgili A Haber'de yapılan programda Ümit Karan'dan Erman Toroğlu'na olay bir mesaj geldi.

Karan, Erman Toroğlu'nun şike ve FETÖ ile ilgili açıklamaları üzerine, "Boş konuştu, normal kafayla da konuştuğunu zannetmiyorum" şeklinde bir ifade kullandı.

Toroğlu şikenin yapıldığını iddia ederken; "Türkiye'de şikeye karışmayan takım yoktur. Şikeyi takımlar yapmaz, şikeyi şahıslar yapar. Şike sürecinde bu tapeler, izinsiz, kanunsuz dinlenmiştir, bu tamam. Kimse şikeyi FETÖ ile kurtarmaya çalışmasın. Şike yıllarca yapılmıştır. Türkiye'de şike olayında çok şey doğrudur" diye konuştu.

Hakem yorumcusu ayrıca, "FETO zayıf adamlara gidiyor. FETO ile pazarlık yapanlar niye ters düştüler kardeşim. Çok yöneticinin FETO'cu avukatlara verdiği vekaletler var. Onlarla top oynayanlar var. O yurtdışına kaçanlarla minyatür kale maç yapanlar vardı. Ben bildiğimi söylerim" şeklinde yorum yapmıştı.

Ümit Karan: Futbola devam etmemi engellediler

Ümit Karan da, FETÖ'nun futboldaki yapılanmasıyla ilgili çarpcı açıklamalar yaptı. Karan, Türkiye'de her kulüpte örgütün elemanlerı olduğunu söyledi.

Kendisini engellediklerini belirten Karan, "Dünyada hiçbir oyuncu maç yapmadan transfer olamaz. Ama Türkiye'de oluyordu. 2011'deki olayı biliyoruz. Futbola devam etmemi engellediler. Lisansımı çıkarmadılar. Bir kulüple anlaşıyordum, haber geliyordu. Bütün kulüplerde vardı bunlar. Galatasaray'daki oynayan yıldızlar ve TV'deki görüntü Galatasaray'ı hedef almaları için etkili olmuştur" dedi.

Futbolun içinde tam anlamıyla temizlik yapmanın zor olduğunu kaydeden eski Galatasaraylı, "Gazeteciye gidiyorsun. Böyle böyle bir şey var yazar mısın diyorum. He, he diyor. Sonra yazan yok. Futbolda bu cemaati bitirmek zor. Ülkemizde takımların önemli oyuncularını almak zor. Şu anda takımların abileri kim bilemiyorum. Belki bundan vazgeçmiş de olabilir. İşin içinde teknik direktörler de var" değerlendirmesini yaptı.