Galatasaray Dergisi'nin aralık ayı sayısında röportajı yayımlanan Umut Bulut, sürekli ilk 11'de sahaya çıkamadığını, geniş kadrolu büyük takımlarda bunun olabileceğini belirtti.

Sarı-kırmızılı formayla en fazla maçta sahaya çıkan isimlerden biri olmasına karşın, süre aldığı 13 müsabakanın yalnızca 1'inde ilk 11'de şans bulmasını değerlendiren Umut, "Daha önce oynadığım takımlarda istikrarlı bir şekilde ilk 11'de forma giydim. Şunu kabul etmek lazım, kenardan oyuna dahil olup maçı etkilemek çok kolay iş değil. Rakip sıcak, zemine alışmış. Sonradan girmek bu anlamda zor. Büyük takımların maç sayıları fazla ve buna göre kadro genişliği var.

Ben elimden geleni yapmaya çalışan bir oyuncuyum. Konsantrasyonum, takıma yararlı olabilmek adına. O yüzden ilk 11 olsun ya da yedekten gelip oyuna dahil olmak olsun, her seferinde takıma yararlı olabilmek için çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Ligdeki Kasımpaşa ve Kardemir Karabükspor maçlarında oyuna sonradan dahil olduktan sonra attığı gollere değinen Umut, "Kasımpaşa maçında attığım gol, benim her zaman aradığım bir pozisyonda geldi. Kardemir Karabükspor maçında ise biraz şans oldu. Yani topun arka direğe kadar gelmesi şanstı. Bu tip bir fırsat geldiğinde, son vuruşu yapıyorum" değerlendirmesinde bulundu.


"Drogba ile oynamak gurur vericiydi"

Umut Bulut, Galatasaray'da 1,5 sezon forma giyen Fildişi Sahilli yıldız oyuncu Didier Drogba ile birlikte oynamanın kendisi için gurur verici olduğunu dile getirdi.

Drogba'nın çok önemli bir futbolcu olduğuna değinen Umut, " Şampiyonlar Ligi'ni kazanma başarısı göstermiş, büyük başarılar yakalamış bir isim. Onunla birlikte oynamak gurur vericiydi. Şu bir gerçek ki futbolcu önünde Ronaldo da oynasa, Messi de oynasa, Drogba da oynasa sahada bulunmak ister. Kendi açımdan, Drogba sahadayken, 'o neden oynuyor, ben neden oynamıyorum?' demedim. Küsme gibi bir derdiniz olmuyor" şeklinde görüş belirtti.

Umut, takım olarak kendilerine inandıklarını da aktararak, "Biz birbirimizi seven ve kaliteli oyunculardan oluşan bir oyuncu grubuyuz. Bazı sıkıntılarımız oldu ve bu her takımda olabilir. Önemli olan istikrarı yakalamak. İstikrarı yakaladığımız an büyük başarılar yakalayacağımıza inanıyorum" görüşlerini de paylaştı.

Kaynak: AA