Sarı-kırmızılı ekibin teknik patronunun, devre arasında kadroya katılan isimlerin bazılarının kiralık olarak gönderilmesi yönünde rapor verdiği ve bu isimler arasında Umut Gündoğan'ın da bulunduğu belirtildi.

Türkiye Kupası'nda ortaya koyduğu oyun ile gelecek vaat eden bir isim olduğunu kanıtlayan sağ ayaklı orta saha, İtalyan hocanın gözüne ise giremedi. Selçuk İnan'ın formsuz olduğu dönemde formayı kapamayan ve sürekli A2 takımı ile maçlara çıkan oyuncu, gelecek sezon bir başka Süper Lig ekibine kiralanması için çalışmalar başladı.

Geçtiğimiz sezon Ceyhun Gülselam'ı Kayserispor'a gönderen ve edindiği maç tecrübesi ile bu sezon birçok maçta ilk 11'de kullanma şansı bulan Galatasaray'ın, Umut Gündoğan'da da aynı stratejiyi uygulamak istediği kaydedildi. Seneye daha da düşecek olan yabancı kontenjanı sonrasında yerlilerin artması nedeniyle kaliteyi arttırmak isteyen Aslan'ın, elindeki oyuncuların seviyesini arttırmak için birçok isimde kiralama yoluna gideceği ifade edildi.

SARI-KIRMIZI FORMA İLE 175 DAKİKA!

Galatasaray'ın devre arasında yaptığı yerli transferler arasında öne çıkan ve orta sahada rotasyona dahil olması isimlerinden biri olması beklenen 23 yaşındaki oyuncu, geride kalan 11 haftalık dönemde hocasının gözüne giremedi. Süper Lig'de sadece 5 hafta 18 kişilik kadroda yer alan ve ligde henüz süre alamayan genç oyuncu, Türkiye Kupası'nda 5 maçta, toplam 175 dakika sarı-kırmızılı formayı giydi ve 1 asist yaptı.

Orta sahada Selçuk İnan'a bir alternatif arayan Galatasaray'ın umut bağladığı genç oyuncu, sezon ortasında 550 bin euro bonservis bedeli ile transfer edildi. PTT 1. Lig'de bu sezon 16 maçta 4 gol ve 2 asistlik performansı ile dikkatleri çeken Belçika doğumlu yıldız adayı, geçtiğimiz sezon başında Bucaspor'a gelmişti.

Sporx