Galatasaray'ın milli futbolcusu Umut Bulut, yedek kalmanın her futbolcu gibi kendisini de etkilediğini belirterek, "Yedek kalındığı sürece futbolcunun kendine küsmesi sadece kendine zarar verecektir. Her futbolcu gibi bende ister istemez üzülüyorum ancak, sonuçta profesyonel futbolcuyuz ve işimiz bu, bunu yapmak zorundayız" dedi.

Takımın Antalya'da yaptığı kampta soruları yanıtlayan Umut, ligin ikinci yarısına en iyi şekilde başlayacaklarını ifade ederek, "Kamp dönemini her zaman olduğu gibi yoğun tempoda çalışarak geçiriyoruz. İki tane hazırlık maçı yapıp ikisinden de iyi sonuçlar aldık. Her iki maçta da iyi oynayıp iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Yarın Tokatspor ile Türkiye Kupası'nda önemli bir maç oynayacağız. Tokatspor maçını da kazanıp ikinci yarıya en iyi şekilde başlamak istiyoruz" diye konuştu.

"GALATASARAY'A YAKIŞMAYACAK PUANLAR KAYBETTİK"

"Galatasaray ilk yarıda istenilen seviyeye ulaştı mı?" şeklinde yöneltilen soruya golcü futbolcu, "Aslında bu sene ilk yarıda aldığımız puana bakarsak geçen sene ile hemen hemen aynıyız. Geçtiğimiz yarıda Galatasaray'a yakışmayacak şekilde puanlar kaybettiğimizi düşünüyorum. Çok önemli ve bir o kadar da iyi oynayıp kazanabileceğiz maçları kazanamayıp puan kaybettiğimizi söyleyebilirim" şeklinde yanıt verdi.

"İLK YARIYI EN İYİ ŞEKİLDE KAPATTIK"

Golcü oyuncu, "İlk yarıda puan kaybettiğinizde çok üzüldüğün anlar oldu mu?" sorusunu, "Belirli bir takıma karşı puan kaybettiğimizde üzüldüğüm olmadı. Sadece puan kaybına uğradığımız için üzüldüm. İyi oynayıpta kazanabileceğimiz çok maçlar vardı. Bunları kazanamadık ama tek tek bakıldığında da bu kötü sonuçları en iyi şekilde atlattığımızı düşünüyorum" şeklinde cevapladı.

"TAKIM HER HAFTA DAHA İYİYE GİDİYOR"

Umut Bulut, ilk yarının ortasında teknik direktör değişikliği yaşayan Galatasaray'ın durumunu ise Umut Bulut, "Futbolcular olarak alışılmış bir dönemden çıkıp başka bir döneme geçtiğimiz için illa ki zorluğunu yaşadık. Yeni bir taktiksel anlayış, yeni bir hoca bunların zorlukları oluyor. Ama bu durum ilerleyen haftalarda iyiye gitti. Hocamız olarak ve biz futbolcular olarak birbirimize alıştıktan sonra, hem futbol anlamında hem de skor anlamında takım her hafta daha da iyiye gitti" şekilde yorumladı.

"YEDEK KALMAK BENİ DE ETKİLİYOR"

Yedek kalma durumuna da değinen Umut Bulut, "Her futbolcu gibi beni de yedek kalmak etkiliyor. Ama ben görev verildiği sürece işimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Yaşımız da ilerledikten sonra tecrübe kazanıyoruz. Yedek kaldığı sürece futbolcunun kendine küsmesi sadece kendine zarar verecektir. Her futbolcu gibi ben de ister istemez üzülüyorum ancak, sonuçta profesyonel futbolcuyuz ve işimiz bu, bunu yapmak zorundayız. Bende işime olan saygımdan dolayı kendimi iyi bir şekilde motive ediyorum" şeklinde açıklamalarda bulundu.

"DROGBA VE BURAK İLE OYNAMAK BÜYÜK ŞANS"

Drogba ve Burak ile oynamanın kendisi için büyük şans olduğunu dile getiren Umut Bulut, "Drogba, Sneijder ve Burak gibi yıldızlar ile oynamak tabii ki de büyük şans bizim için. Çünkü Drogba dünya yıldızı ve her anlamda çok farklı bir futbolcu. Burak ise uzun yıllar beraber oynadığım kardeşim. Onlarla hep beraber oynamaktan çok büyük zevk alıyorum. Kendi açımdan baktığımda gol atamadığım dönemlerde Drogba ve Burak gol atmama yardımcı oluyorlar. Böyle futbolcularla oynadığımız için sürekli birbirimize bir yardımımız ve katkımız oluyor. Drogba ile oynamak ayrı bir motivasyon katıyor, Burak ise zaten çok uzun yıllar top oynadık o artık benim kardeşim gibi. Hepsine büyük saygım var beni hiç bir şekilde performansları olumsuz etkilemiyor" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ MAÇLARA TEK TEK BAKIP HAZIRLANIYORUZ"

Şampiyonluk şansını değerlendiren golcü futbolcu, "Bundan önceki yıllarda da örnekleri var. 11 puan önden gelerek çoğu takım şampiyon oldu. Biz de şampiyonluk düşüncesiyle ikinci yarıya hazırlanacağız. Önümüzdeki maçlara tek tek bakıp kazanarak hedefimize ulaşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"GALATASARAY AVRUPA'DA DAHA FARKLI BİR TAKIM"

Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri Chelsea'yi değerlendiren Umut Bulut; "Zor bir maç olacak. Şampiyonlar Ligi'nde çok önemli bir karşılaşmaya çıkacağız. Galatasaray Avrupa'da oynadığı maçlarda çok tecrübe kazandı. Turu geçmek için oynayıp bir üst tura çıkmak istiyoruz. İnşallah başaracağız" ifadelerini kullandı.

Chelsea maçında ilk 11'de oynamak istediğini belirten Umut Bulut, "Tabii ki Chelsea maçında sahaya ilk 11'de çıkmak isterim. Ama yedek kalırsam da görev verildiği andan itibaren görevimi en iyi şekilde yaparım" şeklinde konuştu.

"EN CİDDİ RAKİBİMİZ FENERBAHÇE"

"Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışında sizi en çok kim zorlar?" sorusuna milli futbolcu, "Öncelikle şu anda lider konumda bulunduğu için Fenerbahçe zorlar. İkici yarıdaki çıkışlarına bağlı olarak da Beşiktaş ve Kasımpaşa'yı söyleyebilirim. Ancak lig uzun bir maraton, bu konu hakkında kesin bir şey söyleyemeyeceğim" ifadelerini kullandı.

"KARARA SAYGI DUYMAK GEREKİR"

Tekrar edilecek Beşiktaş - Kasımpaşa karşılaşmasına değinen Umut Bulut, "Ortada bir kural hatası var veya yok, bunlar konuşuluyor. Bu federasyonumuzun vermiş olduğu bir karar. Prosedürleri fazla bilmediğim için fazla yorum yapamayacağım" diye konuştu.

DHA