Maltepe’de bulunan derneğin açılışına başkan Aysal’ın dışında Maltepe Kaymakamı Mustafa Topsuz, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin, sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Özkan Olcay, yönetim kurulu üyesi Necati Demirkol, dernek başkanı Azmi Oktay ile davetliler katıldı.

Ünal Aysal yaptığı açılış konuşmasında, Galatasaray’ın bütün gücünü toplumdan aldığını belirterek, “Buradaki arkadaşlarımıza destek olmak ve onları yüreklendirmek için geldik. Kendilerine başarılar diliyoruz. Tekyumruk, tek güç, tek hedefli bir camia olarak bundan sonra yolumuzadevam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Öte yandan, Maltepe Kaymakamı Topsuz konuşması sırasında, Galatasaray’dan UEFA Şampiyonlar Ligikupasını kazanmasını beklediklerini söylemesi üzerine başta Aysal olmak üzere davetliler uzun süre bu sözleri alkışladı. Konuşmaların ardından başkan Aysal, sarı-kırmızılı kurdeleyi keserek derneğin açılışını yaptı.

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Olcay ise gazetecilere yaptığıaçıklamada, transferle ilgili herhangi bir açıklama yapmak istemediğini belirterek, dün Tokatspor maçında sakatlanan Bruma’ya geçmiş olsun dileklerini gönderdi.