Akşam gazetesine bir röportaj veren Ünal Aysal, Galatasaray'ı her zaman takip ettiğini ancak başkanlığa aday olmayı düşünmediğini açıkladı.

Kulübün gidişatından hoşnut olmadığını dile getiren Aysal, "Taraftardan talep var. Ama ben Galatasaray'dan istifa ettim. Bırakmak için sebeplerim vardı. Ve bugün o sorunlar değişmedi. İnsana 'o gün ayrıldıysan, bugün neden dönüyorsun' diye sorarlar. Bu soruyla karşılaşmak istemiyorum. Onun için Galatasaray'da yeniden başkan olma niyetim yok. Diğer yandan Galatasaray'ın yıpranmasını kabullenemeyecek kadar koyu bir taraftarım. Bu yüzden her gün 'Galatasaray nasıl başarılı olur' diye düşünüp, çalışmalar yapıyorum." dedi.

Aysal, başkanlık düşüncesinin olmadığını söylerken "Yönetime girmek şart değil. GS'nin marka değerinin artması için gereken neyse yapmaya hazırım" ifadelerini kullandı.

"Kulübün marka değerini düşürdüler"

Ünal Aysal, Galatasaray'ın marka değerinin düştüğünü ifade ederken şu sözleri kullandı;

"Çok açık bir şekilde düştü. Ben geldiğimde Galatasaray aynı borçlara sahipti ama ben bir gün bile 'borçluyuz, fakiriz' demedim. Türkiye'de spor kulüplerinin hepsi borçludur. Böyle bir sistem içinde en büyük hata 'öldük bittik' edebiyatı yapmak. Maalesef bugünkü yönetim bu hatayla başladı işe"