Aysal, transfer konusunda çok net açıklamalarda bulunurken yabancı sınırıyla ilgili TFF'yi suçladı. Hükümetten son 3 yıldır tek bir yardım almadıklarını dile getiren Aysal, taraftarlara da önemli mesajlar verdi.

Sarı kırmızılı başkanın çok konuşulacak sözlerinden satır başları burada;

"Göreve geldiğim vakit mutfağa girmiş bir aşçı olarak gördüm. Zamanla taraftarlarımızı nasıl mutlu ederiz onu öğrenmeye çalıştık. 3 sene doldu. 24 saat 365 gün bunun müsvet neticelerini de gördük. İyi yönetici gelgitleri kendisi yaşar, rüyalarını başkaları yaşar. Gerçekleri de kendim yaşıyorum."

"Bu benim tavrımdan bir yana Galatasaray'ın tavrı. Karşı taraftakine saygı bizde esastır. Biz büyük bir camiayı temsil ediyoruz. Camianın büyüklüğü yarattığından görülür. Yöneticinin görevi olduğu yeri hazmetmesidir. O koltuğun size bir şey kazandırmayacağı, sizin ona bir şey vermeniz gerektiğidir. Galatasaray bana bir görev verdiyse ben elimden gelenin maksimum olarak yapmam gerektiğini hissetmem gerekir. Önümüzdeki yıllarda benden sonra gelecek yönetimlerde bunu hissetmelidir."

"ÇELME TAKILMIŞ HİSSEDİYORUZ"

"Benden evvel saygın kulüplerin yöneticileri de bu konuda konuştular ama biz burada daha yüksek kendimizi duyurma ihtiyacında hissettik. Bizim üstümüzde federasyon gibi bizi yöneten kurumlar var. Tekrarlamaktan çekinmeyeceğim. Ayağımızı çelme atılmış hissediyoruz. Türkiye'nin marka değerinden bahsettik burada. Önemli olan burada Türkiye'nin marka değeri."

"Dünyanın birçok yerinde devletler takımlara destek olur. Biz Real Madrid ile oynarken 10 tane yabancı oyuncu var, 1 tane İspanyol oyuncu var. Ben kendi çoğunluktaki oyuncumu Türkiye'den seçmek zorundayım. Böyle bir çekişmede kaybetme oranımız daha yüksek. Bu algıyı bu şekilde yönetmek ve duyurmak lazım. Bu değişmediği sürece bizden büyük başarılar beklenmesin."

"DİĞER KULÜPLERLE İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"

"Diğer büyük takımlarla her zaman işbirliğine hazırız. Federasyonu bir anlık unutursak, bahsettiğimiz kulüplerin hepsi güzide kulüpler. Biz her zaman onlarla işbirliği içinde olmaktan mutluluk duyduk. Karşılıklı saygı çerçevesinde geliştirdiğimiz bizde kazanacağız, Türkiye'de kazanacak. Bütün çabamız bu, bunda son derece samimiyim. Bu ancak birbirimize dostça yaklaşımla olur. Benim şahsımda endişeler varsa ben bunu ispata hazırım."

"KARABORSACI MUAMELESİ"

"Federasyonun bu işi yürütebileceğine inanmıyorum. Biz geçtiğimiz 3 sene içindeki görüşümüz negatif. Son 1 ayda Galatasaray'ın stadı lig biterken 2 kez kapandı. Kenarda köşede bir sözü işlevi yüzünden 55 kişinin hakkını zedeler hale geldi. Bizim çok büyük yükümlülüklerimiz var ve biz kamu müessesiyiz. Ama bunun karşısında biz dışardan karaborsacı muamele görüyoruz. Devlet de bunu böyle görüyor, federasyonda böyle görüyor. Buna karşı reaksiyonumuz bazen ters olabiliyor."

"TFF'NİN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR"

"TFF'nin devamını bana soruyorsanız yönetim olarak menfiidir. TFF'den bugüne kadar gördüğümüz her türlü davranış negatifdir. TFF'nin Türk sporuna hizmet edecek bir kurum olarak bakarsak 3 senedir böyle bir hizmet yok. Hepsi saygın insanlar ama bir araya geldiklerinde sonuç ortada."

"Yabancı sınırlaması bize karşı kullanılmış bir silah gibi adeta. 5+3 kararında ben yedekte 3 tane yabancıyı oturtursam 3 yabancının bana bir faydası yok. Sistem kökeninde 5+3 değil 5+0."

"FEDERASYONUN GÖREVİ TÜRK FUTBOLUNU YÜCELTMEK"

"Aslında federasyonun görevi Türk sporunun marka değerini arttırmak. Bir kulüp iyi gidiyorsa ona olan desteğini arttırmak. Nasıl bir atletimiz önde koşuyorsa, iyi giden kulübe de o desteği sağlamak lazım. Federasyonun bu anlayış içinde olduğu çok açık."

"MELO RÖPORTAJIM ÇARPITILDI"

"Daha evvel ben bir röportaj vermedim. Dostane bir konuşmada Melo ilgili söylediğim değiştirilerek çıkartıldı. Melo bu sene en başarılı futbolcularımızdan bir tanesi. Yaşayarak oynayan bir futbolcu. 90 dakikayı hissederek oynuyor. Adrenalinle yüklenmesi çok normal. Dünyada futbol yumuşak oynayan bir şey değil ki. Biz bu futbolcuları dışardan getirdik ve oranın kültürüyle geldiler. Brezilyalı futbolcular bu oyunu sokakta yetişerek öğrendiler. Yaşama ve ayakta kalma içgüdüsüyle oynuyorlar. Ama bu oyuncunun katiyetle terbiyesiz bir futbolcu olduğunu göstermez. Felipe Melo için söyleyeceğim tek bir şey var; Melo bizim kontrolümüzde Galatasaray'a hizmet etmeye devam edecek."

"HÜKÜMETTEN 3 YILDA BÜYÜK DESTEK GÖRMEDİK"

"Biz bir kamu kuruluşuyuz. Bizim devletle aramızın kötü olmak gibi bir durumu olamaz. Sorarsanız gerekli desteği görüyor musunuz? Hayır görmüyoruz ama biz bu halimizle yaşamaya çalışıyoruz. Halka ait bir spor kurumuyuz. Biz bu stada oturuncaya kadar Ali Sami Yen'den vazgeçtik. Stat devlet tarafından verilmiş bir ulufe değil. Biz 39 senelik hakkımızdan vazgeçmeseydik devlet orayı satıp hazineye katamazdı. Stat devlet tarafından bize ulufe olarak verilmedi. Biz devlete bir hak verdik, onun karşılığında bir hak almamız gerekiyor. Arena'nın bize sadece kullanım hakkı 49 yıllığına verildi."

"ÇATI KONUSU GEREKSİZ"

"Stat içinde pek çok revizyon tarafımızdan yapıldı. Galatasaray Türkiye'nin en büyük kulüplerinden bir tanesi hatta en büyüğü. Galatasaray kendi imkanlarıyla en güzelini yapmaya çalışıyor. Çatı konusunda bizden önceki yönetim seçimden 15 gün önce bir angajmana girmişler. Önceki anlaşmalarla hiç alakası olmayan bir son dakika anlaşması yapmışlar. Bu iş adliyeye giderse daha net olarak anlaşılacaktır. Biz çatıyı yaparız ve gerekli şartları yaparız. Kontratlar çatı yapmamızı gerektiriyorsa yaparız ama bence gereksiz."

"Stadın içerisine müze çalışmamız çok ciddi şekilde devam ediyor. Bu projeyle özellikle Candan Erçetin ilgileniyor. Müze devamlı değişken bir halde taraftarlarımızın beğenisine sunuculacak. Avrupa'da gördüğümüz stat turu olacak. Dijital sistem üzerine çalışmalar yapılıyor."

"Biz halka hizmet için varız. Halkın ruh sağlığına ve diğer ihtiyaçlarına karşı son derece duyarlıyız. Ülkemizde zaman zaman ortaya çıkan sorunlarla ilgilenmeye çalışıyoruz. Aslında kulüplerin hepsi bu konuda duyarlı ve dostların huzurunda onlara teşekkür etmek istiyorum."

"FUTBOLCULAR SOMA İÇİN..."

"Atletico ile Soma olayı çıkar çıkmaz görüştüm ve İzmir'de maç yapma kararı aldık. Biz, gelirimizin tamamını Soma'ya vereceğiz. Galatasaraylı futbolcular Soma için Atletico Madrid ile İzmir'de karşılaşacak. Gelirin Atletico Madrid'e olan kısmını masraflara ayıracak ama biz kendi gelirimizin tamamını Soma'ya verecek. Ayrıca oyuncularımız da bu konuda son derece duyarlı. Onlar da 400 bin $ primlerini Soma’ya bağışladılar."

"KULÜPLER BİRLİĞİ'NİN YAPTIRIM GÜCÜ YOK"

"Kulüpler Birliği'nin 3 senedir toplantılarına bazılarına ben gittim. Bazılarına İcra Kurulu başkanımız gitti. Kulüpler Birliği'nin aslında federasyonun patronu olması gerekirken, federasyonun bir memuru gibi çalışıyor. Türk futbolunu yönlendirme gücü yok. Biz zaten hem oradayız hemde değiliz. Ben kendime soruyorum; oradan çıkmak bir yenilgi anlamına mı gelir yoksa orası bizim yönlendirmemiz, organize edip daha yararlı hale getirmemiz mümkün mü?"

"GS TV OLARAK ŞAMPİYONLAR LİGİ İHALESİNE GİRECEĞİZ"

"Çok net bir şey söylemek istiyorum. Biz burada çok büyük bir haksızlık olduğunu belirttik. Şampiyonlar Ligi gelirlerinin dağılımında büyük haksızlık var. Galatasaray bu sene Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor, inşallah diğer senelerde gider. Diğer kulüpler de bunun için çalışıyor. Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyen takımlar mali açıdan büyük darbe aldı. Benim önceliğim lig şampiyonluğu ise Şampiyonlar Ligi'ne gidebilmektir. Burada bizim ciddi bir çalışmamız var. Biz Galatasaray TV olarak başka ortaklarla bu ihalelerle girmek istiyoruz. Bunun şartlarını oluşturuyoruz ve büyük ihtimalle gireceğiz."

"UEFA'NIN GALATASARAY'A BAKIŞI MÜSPET"

"UEFA'nın Türk futboluna bakış açısında bir fikir beyan etmek istemiyorum ama Galatasaray'a bakışları müspet. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılmalarından dolayı mutlular. Bizi destekliyorlar."

"FEDERASYON SORUMLULUKTAN KAÇTI"

"Biz bu endişeyi 3 sene evvel belirttik. Bu olayın nerede biteceğini söyledik. Zannedildi ki biz rakiplerimize karşı kötü davranıyoruz. Olayın orada süratle çözümüne dair bir öneriydi. TFF o zaman şikeye karışmış takımları kısa sürede temizlemesi gerekirdi. Tam tersi sorumluluklarından kaçtılar. Biz hiçbir zaman rakiplerimizin başına kötü bir şey gelme gibi bir beklentisi yok. Federasyonun kendisine düşen görevi yapması gerekiyordu. O zamanda zamanında almaları gereken kararları almadılar. Ama federasyon bunu yarına attı ve problemler büyüdü. Federasyonda bunu hala daha görmezden geliyor."

"ENFLASYON VE KUR RİSKİ BİZİ OLUMSUZ ETKİLİYOR"

"Bizim gelirlerimiz artarken giderlerimiz de artıyor. Biz giderlerimizi aşağıda tutmayı yapabilir miyiz, bu mucizeyi yaratmaya çalışıyoruz. Bizde enflasyon yüzde 10'larla ölçülüyor. Biz Türk Lirası, Euro, Dolar farklarıyla konuşuyoruz. Biz 0 kilometreden gelmiyoruz. Biz borçla bu kulübü teslim aldık. Türkiye'deki enflasyon ve kur riski bizi olumsuz yönde etkiliyor. Buna rağmen UEFA'nın çıkardığı rakamlara göre 4,5 milyon euro fark var. Diğer kulüpler bizden daha fazla ceza aldı. Bizim çözmemiz gereken enflasyon farkından nasıl kurtarırız."

AYSAL'DAN TRANSFER AÇIKLAMASI

"Bizde hiçbir takımda olmayan bir kadro zenginliği var. Bu kadro zenginliğinin ağır bir maliyeti var. Bunun düşürülmesi lazım. 12-13 oyuncumuzu başka yerlere kiralamamız gerekiyor. Genç oyuncularında bir makine çalışması lazım. Bir kısmıyla da vedalaşmamız gerekiyor. Yabancı futbolcu konusunda düşünmemiz gereken bir durum var. Önümüzde uzun bir süre var. Bunu sabırlı şekilde yapmamız gerekiyor. Balotelli iddiası doğru değil. Çok iyi bir oyuncu onu belirtmek istiyorum. Mancini ile konuştum Galatasaray'ın transfer gündeminde değil." 

"TRANSFERDE TEK YETKİLİ KULÜP BAŞKANI"

"4 oyuncu da çok değerli futbolcu. Olcan, Mevlüt Erdinç, Gökhan Töre ve Turgut Doğan Şahin çok değerli oyuncular. Ben Gökhan Töre'ye teklif filan götürmedim. Şuan serbest bir oyuncu. Beşiktaş'ı bekleyeceğiz ondan sonra hareket edeceğiz. Mevlüt için ön görüşme yapıldı, sonra futbolcuyla yapıldı. Şu an olumlu yönde ilerliyor. Transferde tek yetkili Mancini değil. Onun tavsiyesi üzerine diğer arkadaşların da görüşünü alıyoruz. Sistem değişti. Tek yetkili kulüp başkanı"

"SABIRLA HER ZORLUĞU AŞARIZ"

"Dalgalar kayaları nasıl oyuyorsa bizde zaman içinde sabırla, inatla her zorluğu aşacağız. Bu sistem nasıl yürüyor ben daha rahat görüyorum. Zaman içinde her şey değişir. Şu ana kadar kimse için ciddi bir teklif gelmedi. Bana kalırsa Dünya Kupası'ndan sonra gelir. Ayın 12'sinden sonra bende tatil yapmayı planlıyorum zaten."

"MEDYA BUNUNLA BESLENİYOR"

"Maalesef buna diyecek bir şey yok. Bu anlayış bir şekilde değişmeli. Gusto meselesi bu. Biraz gustosu olmalı işlerin. Medya bununla besleniyorsa bizim buna dur dememiz mümkün değil. Basında özellikle sağduğulu çok insan var ama bu tip durumlarla da malesef karşılaşıyoruz."

"HER ŞEY KONTROLÜMÜZ ALTINDA"

"Bir şeyi netleştirmek istiyorum eğer siz sessizseniz pek reaksiyon vermiyorsanız gücünüzden emin olduğunuz içindir. Endişelenseniz muhakkak hata edersiniz. Siz yolunuza devam ediyorsanız bir hata yok demektir. Spor programlarının hiçbir tanesini takip etmem. Çünkü tesir altında kalmak istemiyorum. Benim kendi prensiplerimin dışına götüreceği için takip etmiyorum. Onun içinde bunun hep yararını gördüm. Seçime kadar da ben prensiplerimi değiştirmeyeceğim. Herkesin içi rahat olsun. Galatasaray'ın başkanı her şeyin kontrolünü en iyi şekilde götürmektedir. Burada kendimize göre bizim kurduğumuz bir düzen var. Bundan endişelenip ben burada benim için şunu yazdın demem."

"SEMİH KAYA İLE SÖZLEŞME İMZALAYACAĞIZ"

"Herhalde önümüzdeki 2 gün içerisinde Semih Kaya ile yeni bir sözleşme haberi duyacaksınız. Büyük bir özveri içerisinde kulübe hizmet etmiş bir futbolcumuz. Önümüzdeki günlerde kontratı yenilenmesini KAP'a bildireceğiz."

"DROGBA İLE YOLUMUZ TEKRARDAN KESİŞECEK"

"Drogba ile çok dostane ayrıldık. Galatasaray'da geçirdiği 1,5 senenin onun hayatında çok önemli yer tuttuğunu söyledi. Bir futbolcunun ötesinde kişiliğini geliştirmiş bir insan. Galatasaray ile Drogba'nın yolu tekrardan kesişecek. Bununla ilgili de kendisiyle karşılıklı konuşmamız oldu."

"HAYATTA BAZEN KÜÇÜK ADIMLAR ATMAK LAZIM"

"Galatasaray'da benim için yok kelimesi dediysem yanlış kullanmışımdır. Ben kendi kafamda bir hesap yaptım. Verdiğimiz mesai çok fazla bir mesai. 2016'ya baktığım vakit çok yorulmuş olacağımı tahmin ettim ve onun için öyle bir açıklama yaptım. Bu göreve talip olan arkadaşlar kendilerini gelecek seçimlere hazırlasın. Bizle beraber yürümek istiyorlarsa söylesinler. Küçük adımlarla bazen daha süratli gidebilirsiniz."

"BASKETBOL VE VOLEYBOLDA KÜÇÜLME..."

"Bizim amatör branşlarda 40 milyona yakın bir açığımız var. Biz diğer yerlerden gelen gelirimizi amatör branşlara aktarıyoruz. Başarılı branşlarımızda bir küçülme söz konusu değil. UEFA'nın yeni kuralına göre futboldan diğer branşlarımıza para aktaramıyoruz. Bu açığı uzun süre götürmemiz mümkün değil. Galatasaray'da 10-15 senedir bu açık devam etmiştir. Galatasaray'da her yönetim bu boşluğu kapatmak için uğraşmışlardır. Benden sonra geleceklere bir borç yükü bırakmak istemiyorum. Kimsenin endişesi olmasın basketbol, voleybol gibi başarılı sporlarımızda küçülme söz konusu değildir."

"FEDERASYON BAŞKANLARI TARAFSIZ OLMALI"

"Ben federasyon başkanının hangi renklere gönül verdiğinden ziyade hizmetine bakarım. Oy da verebilirim, destekleyebilirim. Bizi kayırmasınlar öyle bir isteğim yok. Tarafsız ve kişilikleri gelişmiş yöneticiler olmalılar. Federasyon başkanlarının tarafsız olmasını istiyoruz. Basketbolda federasyon başkanı için şuanda düşündüğümüz bir isim yok. Önümüzdeki 15 gün içinde karar vererek aday açıklayabiliriz."

"RHODOLFO DIŞINDA 2 İSİM DAHA VAR"

"Rhodolfo veya eş değer bir oyuncu olursa Mancini son derece mutlu olur. İlla Rhodolfo diye Mancini tepinmiyor. Bunların dışında 2 isim daha var. 1 yabancı ve 2 yerli transferimizde kati bir şekilde yer alıyor. Onun dışında elimizde bir yabancı konusunda bir fırsat çıkarsa bir yabancı daha düşünebiliriz."

"SPONSORLUK KONUSUNDA..."

"Forma sponsorunda beklenmedik bir durum oldu Telekom çekildi. Herhalde 1-2 ay içinde Galatasaray sponsorunu bulacak. Diğer kulüplerde de aynı durum yaşandı. Hepimiz ciddi bir şekilde çalışıyoruz. Türkiye'den değil Türkiye dışından bir sponspor arıyoruz. Eski rakamların çok üstünde bir sponsporluk anlaşması olacak."

"TEK ELİMİZ ARKADA BOKS MAÇI YAPIYORUZ"

"Şampiyonlar Ligi herkesin istediğini yaptığı bir yer değil. Yabancı oyuncu konusunda ciddi bir handikapımız var. Tek elimiz arkada bir boks maçı yapıyoruz. Onun için başarımızın seviyesi yönünde bir güvence veremiyorum size. Bundan sonrada bu seviyeyi düşürmemiz gerekiyor. Bir tanesi süreklilik, bir tanesi başarı. Bunun tersini söylemem mümkün değil. Buraya kadar geldiğimiz seviyeyi götürmemiz gerekiyor."

"GALATASARAY'DA KİMSE ALTERNATİFSİZ DEĞİLDİR"

"Biz ilk iki sene köstekten dolayı baya tökezledik. Her gün daha iyiye gidiyoruz. Yerlerinde şu anda bulunannlar gerçekten profosyoneller. Son bir yılda kurumsallaşma adına büyük adımlar attık. Ben zorlanmadığım sürece yürüyen bir sistemi bozmam. Bunun ego ile ilgisi olmaz. Ataman ve Mancini'den bunu buluyorum."

"Mancini bizim yabancı kısıtlamamızı biliyor. Kendisinin de bir takım hedefleri var. Tamam mı devam mı kendisinin kararı. Mancini'nin 15 Haziran'a kadar fikir değiştirme kararı var.

Sporx