Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, GSTV'de 3 gazetecinin sorularını yanıtlayarak, Fenerbahçe derbisi öncesinde sarı kırmızılı camiaya ve taraftarlara önemli mesajlar verdi. Ünal Aysal kendisine sorulan sorulara şu yanıtları verdi: 

"Bizim Şampiyonlar Ligi'ne gitme hedefimizde 3 puanlık maç ama derbi olaya ayrı bir heyecan katıyor. Florya'da ortam ambians çok güzel ve kendine güven üst düzeyde oyuncularımızda. 

Galatasaray'ın ana hedefi yurt dışında başarılı olmaktır. Artık 3 ayda bir kulüpler UEFA'ya mali rapor vermek zorunda. 237 kulüpten bilgi istenmiş, 6 kulübün Avrupa'daki ödül gelirlerine el konulmuş. Bizimle birlikte 76 kulüpten ek bilgi istemiş. Bizim son yıl zararımız da 9.4 milyon euro. Bize yasaklama gelirse en az 76 kulübe de yasak gelmesi gerek. UEFA bizden bilgi istedi ve borcu nasıl azaltacağımızı sordu. Biz de gerekli bilgileri verdik. Geçtiğimiz sene stat gelirlerine Sportif A.Ş'ye devrettik. Bu UEFA için rahatlatıcı bir karar. Bizim asıl zararımız kur farkı. Ciddi bir kur farkı zararımız var. Son iki sene içinde yüzde 20 etki etmiş. UEFA bu konuda kur farkını nazari dikkate alacak. UEFA'ya savunma belgesi değil, izahat belgesi gönderdik. 

3 senedir iş başındayım ve bu dönem izin kendime koyduğum ana kriter Galatasaray'ın varlıklarını satarak değil, proje geliştirerek gelir elde etmeyi hedefliyoruz. Mal varlıklarımızdan kira geliri elde edecek projeler üretmek amacındayız. Riva'yı satmamız söz konusu değil. 

Florya'daki huzursuzluk olayını gazetelerden okuyorum ama içeri giriyorum bu huzursuzluk nerede diye kimse huzursuzlukla ilgili bir belge gösteremiyor. Gençlerin bazen antrenmanlarda gerginlikleri olabilir ama bu huzursuzluk olarak görülemez. Ayrıca bunun yeşil sahaya aksedip, aksetmediği önemli. Son iki haftada beklediğimiz neticeleri elde edemedik. Takımın 3 kulvarda birden yarışması, sene ortasında teknik ekibin değişmesi, geçtiğimiz iki senenin yoğun baskısı oyuncularda bir yorgunluk yaratmış olabilir. Bu sorununda geçici olduğunu söyleyebilirim. 
 
BORÇ NE KADAR?

2011 Mayıs ayında görevi aldığım vakit borç olacak farkımız 328 milyon dolarmış. Bu rakamı sene sonunda 251 milyon dolara düşürdük. 2012 senesinde 212 milyon dolara düşürmüşüz. Şu anda borç alacak farkımız 260 milyon dolardır. Bizim şu anda faturalamadığımız 130 milyon dolarlık alacağımız var. 15 milyon dolar da mal stokumuz var. Şu an ödeme zorunluğu olan rakam 115 milyon dolardır. Biz göreve geldiğimizde dolar 1.59 şimdi ise 2.13, bu farkı dikkate almak gerek. 

Mayıs 2011 senesinde Ada kontratımız yapılmış ve 2015 senesine kadar uzatılmıştı. Uzatma nedeni de kiracının yatırım karşılığını karşılamak için istekte bulunmuş ve yönetim de kabul etmiş. 

Genel Kurula yeni bir teklif vereceğim Ada için yeni bir ihale açalım. Her geçen gün orada para kaybediyoruz. 

Görevi devraldığımızdan itibaren 3 yıl içinde gelirlerimiz 1milyar TL'yi aştı. Kulüpler kar değil başarıya endekslidir. Biz Avrupa'nın 16. büyük takımıyız hedefimiz ilk 10'a girmek. Ancak gelirlerimizi büyüterek buna ulaşabiliriz. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nden üst üste 2 sene gruptan çıkması ilk kez gerçekleşmiştir. İki sene üst üste şampiyon olduk, basketbolda 27 sene sonra gelen şampiyonluk. Neticede sürekliliği yakaladığımızı düşünmekteyim. 

Mancini Türk ve yabancı futbolcular tarafından çok sevilen bir karakter. Mancini'ye hepsinin saygısı var. Çünkü adaletli ve bütün oyuncuları oynatıyor ve hepsi de hocalarını seviyor. Hocamız bütün oyunculara imkan tanımak için devamlı ekibi değiştiriyor. Son haftalara hesaba katmaz isek kimse Mancini'yi sorgulamıyordu. Mevsim ortasında işe başlamış bir teknik adamın, sezonunu tamamlamadan hakkında karar verilmesini adil bulmuyorum. Kendisi isterse ben imzama sadık durumdayım ve Mancini ile devam etmeyi düşünüyorum. Şu anda bir kontratı var. Mancini'nin de çalışmaya istekli olduğunu düşünüyorum. 

YENİ TRANSFERLER HAKKINDA

Hajroviç ve Telles, hocanın çok üstünde durduğu oyuncular idi. Arjantinli Ontivero'yu da hocamız istikbale dönük olarak çok istedi. Yeni transferlerimiz hepsi genç ve geleceğe dönük isimler. Hocanın bu sene deneme yanılma senesi. Önümüzdeki sezon hangi oyuncuları tutacağını, kimi kiralayacağını göreceğiz. 

Florya sahipsiz değil. Lütfi Arıboğan gibi takımın içinden yetişmez basketbol takımımızın eski kaptanı Lütfi Arıboğan var. Bir koordinatör arkadaşımızı atadık. Lütfi Arıboğan'ın işini kolaylaştırmak için. Lütfi gece gündüz her konu ile uğraşıyor. Ali Dürüst'ün ciddi bir kontrolü vardı. Ancak bugün de başıboş değil. İki yönetim kurulu arkadaşımızı Lütfi Bey'in üstüne atamış değilim. Sadece lojistik destek vermeleri için yönetici iki arkadaşımızı görevlendirdik. 

Drogba'nın geçen sene hocamızın tribüne çıktığı sene, takımı nasıl sırtladığını gördük. Drogba lider bir oyuncu. Drogba'nın bir sene daha kontratını uzatma taraftarıyım. Kendisi ile konuştum. Kendisinin de bir başka kulüple anlaşması yok. Ancak Drogba ailesi ile görüşüp karar verecek. Drogba bana Galatasaray seyircisine büyük sempati duyduğunu ve keşke daha erken gelseydim diye konuştu. 

YERLİ-YABANCI OLAYI


Burak Yılmaz ile konuştum Drogba ve diğer oyuncularla bir sürtüşme olmadığın kesinlikle bana söyledi. Selçuk kim müsaitse pas veren bir adam dedi. 

Geçtiğimiz 3 senenin muhabesini en iyi taraftarlarımız yapar. Geldiğimizde takım 8. durumdaydı. Yeni bir ekip kurduk, sil baştan. Birçok sorun yaşadık 3 Temmuz'dan biz de etkilendik. Play Of çıkarıldı. Geçen sene de zoru başardık. İki sene Süper Kupa kazandık. Toplamda kulüp olarak 83 kupa ve binin üzerinde madalya kazanmışız. Başarısız olduğumuz branş yok. Kürek, yüzme, sutopu hepsinde şampiyon olduk. Sürekli olmayan başarı tesadüftür. Bir tek futbolda birinci yerine ikincilik kavgası veriyoruz. Futbolda her sene şampiyon olmamız mümkün değil. Hep biz şampiyon olsak diğer kulüplerin hali ne olurdu.

FATİH TERİM KONUSU


Benim hatam olarak görülen iki konuda ise 22 Haziran seçimlerinde acele etmiş olabiliriz. Teknik heyetin değiştirilmesinde ise elimiz zorlandı, sadece benim elimde değildi. Değişikliğe zorlandık adeta. 

TFF'YE TEPKİ GÖSTERDİ

Taraftarımızın haklı olduğu konu TFF'ye tepkilerde geri kaldık. Yürüyüşler yapmadık, sert söylemlerde bulunmadık. Ankara'dan işleri çözme yoluna gitmedik. Biz kendi imkanlarımızla başkalarına ihtiyaç duymadan sorunlarımızı çözmeye çalıştık. Bu federasyondan memnun olmadığımızı her zaman söyledik. Aldıkları her stratejik karar Galatasaray'ın şampiyonluğunu önlemek yönünde oldu. Galatasaray'a hiç yardımcı olmayan bir federasyon ile çalışıyoruz. Yabancı kuralını tek taraflı olarak kulüplere danışmadan tek taraflı olarak aldı. Bugün ise kararı değiştirmek için bütün kulüplerin imzasını istiyor. Türk futboluna katkı sağlamak istiyorsa kulüplere engel çıkarmak değil destek vermeleri gerek. 

Galatasaray'ın DNA'sında sağdan soldan destek olmak yok. Doğru bildiğimizi ifade etmekten kaçınmıyoruz. Bu yüzden Twitter konusunda futbolcular ve kulüp olarak tepki verdik. 

Vergi olayı benden önce de vardı şimdi de var. Sadece Galatasaray'da değil bütün büyük kulüplerin önünde sorun. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bizden istenen talep edilen rakamların gerçekçi olmadığını ve bizden talep edilmemesi gerektiğini gördük. Bir uzlaşma için çaba gösteriyoruz. 54 milyon liralık bir vergi konusu var. Bunların bazılarında gerçek var, bazısında abartı var. Ciddiye alıyoruz ama endişe duymuyoruz. 

İlk senemizde hisse senedi rahatladık ama başka sorunlarımız da vardı. Sermaye artışı ile çözüme gittik. Bu artışı bir defada yapsa idik hiç sorun olmayacaktı. İkinci kısmını yapınca dünya ayağa kalktı. Sosyal facia haline getirildi ve SPK etkilendi ve kural değiştirildi. Aylarca evrak ve stadımız incelendi. Sermeye artışı onaylanacak derken, halkın ödemesi gereken para iptal edildi. Kulüp olarak siz ödeyin dendi. Devlete karşı gelmedik ve biz ödedik. Eksi sermaye sorunumuz kalmadı. Başarılı bir şekilde neticelenmiş oldu. 

Forma reklamı için yıllık 10 milyon Euro hedefliyoruz. 

Almanya'da Türkler'in yoğun olduğu iki bölgede altyapı anlaşmaları imzaladık. 

Stadımızın kapatılmamasının nedeni taraftarımızın olumlu tutumudur. 

Fenerbahçe maçında herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum. 

Stadın kapasitesini arttırmayı düşünmüyoruz ama üstünü kapatmak için uğraşıyoruz. Bu stat bizim taraftarımızın endişesi olmasın. 

Burası Arda'nın evi, her zaman kapımız açık. 

Galatasaray ikinciliği düşünen değil, her zaman şampiyonluğu hedefleyen bir takım." 

İŞTE AYSAL'IN MANCINI VE DROGBA KARARI