Ligde son günler geçiren Galatasaray'da başkan Ünal Aysal da kulübün resmi sitesinden futbol federasyonu ve Kasımpaşa maçının hakemi hakem Cüneyt Çakırla ilgili yapılan açıklamalardan dolayı ceza tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

TFF Hukuk Müşavirliğinin G.Saray Kulübünün pazar günü yaptığı açıklamadan dolayı sarı-kırmızılı kulübü de disiplin talimatının 37.maddesinde yer alan sportmenliğe aykırı açıklamalar kapsamında PFDK'ya sevk ettiği ortaya çıktı.

Talimatın bu maddesine göre resmi siteden yapılan bu tür açıklamalardan dolayı kulüp başkanı sorumlu tutulması başkan Ünal Aysal'ı minimum 30 gün hak mahrumiyeti cezası tehlikesiyle karşı karşıya bırakmış oldu.

GALATASARAY AÇIKLAMASINDA NE DEMİŞTİ

Sarı-kırmızılı kulüp "TFF :4-Türk futbolu :0" başlığıyla resmi sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, "Galatasaray'ın Cumartesi akşamı Kasımpaşa'yla oynadığı maç, Cüneyt Çakır'ın, sonucu "doğrudan" belirlediği bir karşılaşma olarak kayıtlara geçmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu'nun kendisine verdiği "talimat"ları, daha önceki örneklerinde olduğu gibi "eksiksiz" yerine getiren "kerameti kendinden menkul" bir hakemden, böyle bir tavrı beklemek zaten düşünülemezdi. Galatasaray-Kasımpaşa karşılaşmasını, başka gün kalmamış gibi bu maçın üç gün sonrasında oynatan ve Cüneyt Çakır gibi bir "emir kulu"nu, bu maça atayan TFF, bizim açımızdan dün yaşananların baş sorumlusudur.

Cüneyt Çakır, bugüne kadar sergilediği hakemlik performansıyla Dünya Kupası'nda, Türk futbolunu ve Türk hakemliğini değil ancak bağlı olduğu Federasyon'un düzeyini temsil edebilir.Türk futbolunun ve Türk hakemlerinin onurlu başarı çizgisi, dünkü "hakem"in ve bu "federasyon"un fersah fersah ilerisindedir.Camiamız; Galatasaray antipatisini daha önce de defalarca kanıtlamış sözkonusu hakeme bundan böyle maçlarında görev verilmesini hiç bir şekilde kabul etmeyecektir" gibi ifadelere yer vermişti.

Talimatlar gereği resmi siteden yapılan bu açıklamadan dolayı kulüp başkanlarının müteselsilen sorumlu olmasından dolayı Ünal Aysal 30 ile 90 gün arasında bir ceza tehlikesiyle karşı karşıya kalmış oldu.

İŞTE O DİSİPLİN TALİMATI


Kaynak: Sporx