Ünal Aysal, görev döneminde Aziz Yıldırım’a karşı ligdeki derbilerde üstünlük kuran ilk Galatasaray Başkanı olarak hatırlanacak. Dün gece oynanan mücadeleye kadar Ünal Aysal-Aziz Yıldırım ikilisinin başkanlığında ezeli rakipler ligde 8 kez karşılaşmış, 3’er galibiyet almıştı. 2 mücadele ise beraberlikle sonuçlanmıştı.

Denge ise Aysal’ın lehine bozuldu. Ünal Aysal-Aziz Yıldırım düellosunda tablo 4-3 Aysal lehine döndü. Böylece Cim Bom’un patronu, 1998’den bu yana Fenerbahçe’yi idare eden Yıldırım’a karşı üstünlük kuran ilk isim olmayı başardı. Aysal’ın tarihte iz bırakmasını sağlayan oyuncu ise 2012-2013 sezonunun devre arasında Sarı-Kırmızılı renklere bağladığı Wesley Sneijder’di. İkisi de birbirinden mükemmel iki gol atan Hollandalı, Ünal Aysal’ın görevini gururla bırakmasını sağladı. Hatırlanacağı üzere Aysal, o dönem takımın teknik direktörü olan Fatih Terim’in muhalefetine rağmen Sneijder’e parçalı formayı giydirmişti. Aysal-Terim arasındaki fikir ayrılığı sonrası başkan, “Sneijder’i de alırım, onu oynatacak hocayı da..” diyerek, bir anlamda teknik adama ilk gözdağını vermişti.

Süper Kupa Finali’nde de üstün

Aysal-Yıldırım ikilisinin döneminde Galatasaray ile Fenerbahçe ayrıca 3 kez Süper Kupa Finali’nde karşı karşıya gelmiş; Aysal iki kez kupa sevinci yaşarken, Aziz Yıldırım 1 kupayla yetinmişti.

SERGEN YALÇIN BU DEFA ŞAŞIRTTI