Tecrübeli futbolcu ile yola devam kararı alan sarı kırmızılıların, Sabri için belirlediği kontrat şartları sosyal medya, kamuoyu ve özellikle de Galatasaray camiasında büyük bir infial yarattı... Sabri’nin 1 milyon 250 bin dolar olan garanti ücretinin, 4 milyon 800 bin liraya çıkarılması ve 20 maç oynaması halinde yaklaşık 6 milyon lira kazanacak olması gündem oluşturdu.

Ve dünden sonra herkesin birbirine sorduğu, soru atılan imzanın ardından “Sabri 6 milyon lira eder mi?” oldu...

Biz de bu konuyu sözleşmede imzası bulunan Galatasaray’da futboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi ve eski kaptanı Cüneyt Tanman ile konuştuk... İşte Tanman’ın sözleri...

“ŞAMPİYONLUKTA KATKISI BÜYÜK”

Öncelikle kaygıları anladığımı ve çok önemsediğimi belirtmeliyim. Başkan, Hamza hoca ve benim aramda bir uyum sorunu varmış gibi bir algı yaratılıyor. Ancak öyle değil. Hamza hoca başarılı olmuş bir teknik adam. Hem kulübün mali yapısı, hem de takımın geleceği için projeleri var. Bu plan ve hocamızın istekleri çerçevesinde gerekenleri yapıyoruz.

- Sabri konusuna gelince. Takım içinde bazı dengeler ve yaşanmışlıklar var. Kaptanlık da yapıp kulübe 14 yıl hizmet etmiş. Şanssız bir olay yaşamış, sabredip dönerek şampiyonlukta büyük katkı sağlamış.

- Kendisi ile performansa dayalı bir sözleşme yapılmıştır. Hamza hocanın da bu konuda tam desteği vardır. Ve hocamızın kararı ile bu kontrat yapılmıştır.

“Taraftarlarımız sakın panik yapmasın”

Biz Sabri’ye yüzde 50 zam uygulamadık. Geçen yıl 1 milyon 250 bin dolar kazanıyordu ve maç başı ücretleri ile 1.5 milyon dolar aldı. Yeni kontratta 30 maç oynarsa performansa dayalı bir fark var. Bu da Hamza hocanın hak gördüğü bir şey. Bir sağ bek almak için Galatasaray’ın yıllardır kaç para harcadığı da ortada.

- Bakın bu sözleşmeler plansız yapılmıyor. Belli plan çerçevesinde yapılıyor. Hamza hoca planını yapmış. Sorumluluğu almış ve kendisinden emin bir teknik adam. 

- Transfer konusunda ciddi bir beklenti yaratıldı. Burada 2 kupa kazanmış bir kadro var. Ne bizim ne de kimsenin panik yapmasına hiç gerek yok

Sneijder de kalkıp 20 milyon TL ister

Galatasaray’ın eski başkanlarından Faruk Süren, Sabri’nin imzasında futbol kurallarının tersinin uygulandığını söyledi... Süren, Sabri Sarıoğlu konusunda şöyle konuştu:

- Sabri 31 yaşında. Şimdi futbolda prensip olarak yaşı ilerledikçe sporcunun maç başı ücretinin artması, garanti ücretinin de düşmesi lazım. Yaşı gençken aksi olabilir. Ancak Galatasaray’da bu futbol kuralının tam tersi uygulanmış. Bir de bonus verilmiş. Bu yönetimin takdiridir. Öyle uygun görmüşler. Ancak bilmiyorum ne kadar makul. Futbol endüstrisinin kurallarına ne kadar bağdaşır, bilemiyorum. 

“ÖRNEK SÖZLEŞME”

- Ancak bu kontrat Galatasaray’daki yıldız futbolculara örnek olur. Sneijder, kalkıp şimdi ne kadar talep eder? Bilemiyorum ama, 20 milyon TL isteyebilir herhalde. Kendisini uluslararası arenada ve Türkiye’de kanıtlamış yıldız bir oyuncu. Şu anki kontratında imza parası hariç aldığı ücret 3.2 milyon Euro. Bu da TL karşılığı bugün 9 milyon lira yapıyor.

Ünal Aysal Sabri tartışması için net konuştu: Teşekkür eder  gönderirim!

G.Saray eski başkanı, “Yabancı sınırı kalkmışken, kaliteli yerliyi tutup, diğerlerine teşekkür etme zamanı. Ben bunu yapardım” dedi.

Sabri Sarıoğlu’nu başkanken kadro dışı bıraktığı için Galatasaray camiası içinde bir kesim tarafından eleştirilen eski başkan Ünal Aysal da tecrübeli oyuncunun tartışmasına farklı yaklaştı. Aysal, şunları söyledi...

- Ben Sabri için özel bir fikir belirtmek istemiyorum. Şu anda Galatasaray’daki sorun fazla oyuncu olması ve bu futbolcuların bir kısmının yani iyilerin tutulup, diğerlerinin gönderilmesi.



“KALİTELİ YABANCI GETİRİLMELİ”

- 4 sene süreyle uğraştığımız yabancı oyuncu kriteri de gerçekleşmiş ve sınır kalkmış, şampiyonlar ligi’ne katılım hakkı varken Galatasaray 1-2 oyuncu alıp kadrosunu kuvvetlendirecekse, Avrupa piyasasından iyi oyuncu getirmesi gerekir.

- Biz 4 sene yabancı sınırı ile boğuştuk. Şu anki kadronun şişmesinin nedeni de bu sınır nedeniyle ortaya çıkan açığın yerli oyuncular ile kompanse edilmesiydi. Artık en iyileri tutup geriye kalanlara teşekkür edilmesi gereken durumdayız.