Aysal, “Transfer konusunda bugün itibariyle yetkim var. Zaten bir takım hazırlıklar yapmaktaydık, bunları uygulamaya geçme konusundayız. Fazla süremiz yok. Çünkü hocamız kampa hazır bir ekiple gitmek istiyordu. Seçim süresi bunu biraz aksatmış olabilir. Önümüzdeki 15 gün içinde ciddi ilerleme olacaktır. Galatasaray’da çok büyük değişiklikler olmayacak. Zaten Betboo 2 senedir çok başarılı bir ekibimiz var. Yaz – çiz sistemi uygulamıyoruz. Bazı nokta atışlarla eksiklerimizi gidereceğimiz ve daha iyisini yapacağımız kadro çalışmalarımız var. Bir sürü oyuncunun transferi gündemde değil, 2 veya 3 tane daha transfer bekleyebiliriz. Bizim önceliğimiz Melo’nun pozisyonu.” dedi.

Aysal, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın UEFA Disiplin Kurulu’ndaki durumu hakkında yöneltilen bir soruya, “Galatasaray bütün bu sistemin dışındadır. Biz emin olun ilgilenimyoruz. Tek dileğimiz dışarıda böyle bir leke almadan kurtulmaları. Türk sporunun dışarıdaki gelişmelerini devam ettirmesi. Bunlar kardeş camialar. Yurtdışında beraber savunmada olmamız, birbirimizi korumamız gerekir.” yanıtını verdi.

Ünal Aysal, Sarı – Kırmızılı takımın transfer gündeminde yer alan Arda Turan‘la ilgili bir soruyu ise “Arda için taraftardan ve basından devamlı talep var. Her zaman aklımızda olan bir oyuncu. Gittiği yerde mutlu olduğu ve kulübü onu tuttğu sürece bir şey yapamıyoruz. Arda için vereceğim cevap ne kendisi ne de kulübü buna hazır” ifadeleriyle cevapladı.