Galatasaray’da, Fenerbahçe derbisindeki yenilgi ciddi rahatsızlık oluşturdu. Skordan çok, ortaya konan futboldaki hırs eksikliği eleştirilerin odağında yer aldı. Sarı-Kırmızılı kulübün yönetimi de maçın hemen ardından bu konuları görüşmek üzere Kuruçeşme’deki Galatasaray Adası’nda bir araya geldi. Başkan Ünal Aysal, bu toplantıda "Eski heyecanımı kaybettim" dediği iddiasının doğru olmadığını belirtti.

Aysal, yaptığı açıklamada, "Katiyetle böyle bir söylemim olmadı ve olmaz" dedi. "Galatasaray Adası’nda normal ve her zamanki değerlendirme toplantılarından birisini gerçekleştirdik" ifadesini kullandı.

CAMİAYA ‘BURADAYIM’ MESAJI

Başkan Aysal, aldıkları bir yenilgiyle sarsılmayacaklarını belirtirken, net konuştu. "Kulübümüzde her şey kontrolüm altında" diyerek, camiaya ve futbol kamuoyuna "Ben buradayım" mesajı verdi.  Söylemlerini sertleştirmekten de çekinmeyen Aysal, bir komploya maruz kaldıklarını iddia etti. Görev sürelerinin mayıs ayında bittiği iddiasıyla uzun süredir karşı karşıya olan Aysal, Fenerbahçe maçının ardından tekrar yükselen "Seçim olacak" iddiaları için "Bu yenilgiyi fırsata çevirmeye çalışanlar var" dedi.

Maçın ardından Florya Tesisleri önünde toplanan bir grup taraftarın ‘istifa’ çağrısı yapmasının hatırlatılması üzerine ise "Bu, önceden tertiplenmiş bir komplonun parçası" tanımlamasını yaptı. Aysal, görevinin başında olduğunu ve milli maç arasını da fırsat bilerek toparlanacağını, yoluna emin adımlarla ilerleyeceğini belirtti.

Sporx